Máxima maakt rol als modekoningin helemaal waar in hippe sneakers

Foto: Instagram

De Nederlandse koningin Máxima heeft een uitstekend gevoel voor stijl en schuwt geen modieus experiment. Tijdens een bezoek aan de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang liep ze rond op witte sneakers, in combinatie met een zakelijk pak.

Toen de vorstin de Nederlandse atleten een hart onder de riem ging steken in het Olympisch dorp, droeg ze witte sneakers van Fila. Een gedurfde maar geen onlogische keuze, daar het merk in Koreaanse handen is en de Nederlandse sporters van hun vrijetijdsoutfits voorziet.

Máxima koos voor de original fitness sneakers uit de collectie (kostprijs 120 euro) met duidelijk leesbare merknaam - ook helemaal weer terug van weggeweest, trouwens. Koning Willem-Alexander hield het iets klassieker met bruine kostuumschoenen onder zijn maatpak. Hij ging wel voor een oranje T-shirt van het merk.

 

Fila was in de jaren 90 enorm populair en maakt nu opnieuw naam, mede dankzij nostalgische hippe vogels die op Instagram graag selfies delen met hun Fila-sweater of schoenen in de kenmerkende kleuren wit, blauw en rood.

Door vwh