Nog voor de zomer Monki-winkel in Gent

Op de Meir in Antwerpen (foto) opende vorig najaar de eerste Belgische Monki. Gent volgt nog voor de zomer. Foto: Monki

Gent - Eind april opent in de Gentse Veldstraat een nieuw filiaal van het Scandinavische Monki, een populair merk van de H&M-groep voor jonge vrouwen. In Antwerpen opende enkele maanden geleden onder grote belangstelling al een Monki-winkel.

Eind april opent op de hoek van de Gentse Veldstraat en de Hoornstraat, waar vroeger patisserie Bloch en sinds 2009 Zara Home gevestigd waren, de modezaak Monki. Dat bevestigt een woordvoerder van de H&M-groep.

Monki huist onder de koepel van H&M, maar richt zich specifiek tot jonge meisjes van rond de twintig en biedt kleurrijke mode aan. De winkels zijn ook veel kleiner in oppervlakte dan de H&M-winkels.

Monki opende een eerste winkel in België, in november van vorig jaar, op de Meir in Antwerpen, en opent eind dit jaar ook in Brussel een zaak. Het merk bestaat al sinds 2005 en heeft wereldwijd, vooral in Azië tal van winkels.

Voor de H&M-groep is het al het zesde pand in Gent, naast vier klassieke H&M-winkels in de Langemunt, Zuid en Veldstraat en een Other Stories in de Veldstraat.

LEES OOK: VIDEO. Scandinavisch kledingmerk Monki lokt massa volk op openingsdag

Door Rudy Tollenaere