Voor deze openingsdansen en locaties kozen kandidaten van ‘Blind Getrouwd’: maar wie beslist dat eigenlijk?

Bron © Eigen berichtgeving

Esther & Tim, Marjolein & Mike tijdens hun openingsdans. Foto: VTM

De mooiste dag van je leven. Zo zou je huwelijksdag er moeten uitzien: met een oogverblindende outfit, op een prachtige plek, met een onvergetelijke openingsdans. Als je deelneemt aan ‘Blind Getrouwd’ wordt dat natuurlijk een stuk moeilijker. Het bruidspaar kan niet samen kiezen, want die hebben elkaar tijdens de planning zelfs nog nooit gezien. Maar wie beslist dat dan eigenlijk? Wij gingen polsen bij de programmamakers.

Geef je meteen je dromen op je favoriete dag op, als je jezelf inschrijft voor ‘Blind Getrouwd’? Of maak je nog kans op het perfecte huwelijksfeest, zoals je het altijd al had gehoopt? Perswoordvoerder Elle De Leeuw is duidelijk. “We polsten op voorhand apart bij de bruid en bruidegom naar hun favoriete nummer voor de openingsdans”, vertelt ze. Want dat muzikale moment is traditioneel uiteraard een hoogtepunt van de avond.

Als de smaak van de deelnemers niet zou matchen, is er natuurlijk een groot probleem. De programmamakers hadden met de vijf duo’s van het derde seizoen echter veel geluk. “Er was steeds één partij met een heel duidelijke voorkeur, de andere had niet echt een mening”, klink het bij De Leeuw. “De deelnemer met een absolute favoriet mocht dan kiezen, voor de andere partij is de openingsdans een verrassing.”

Voor deze openingsdansen en locaties kozen kandidaten van ‘Blind Getrouwd’: maar wie beslist dat eigenlijk?
Wendy & Damiano tijdens hun openingsdans. Foto: VTM

Een essentieel ingrediënt voor de perfecte openingsdans is natuurlijk de perfecte setting. Daarom moesten de programmamakers ook op zoek naar een indrukwekkend feestlocatie. De deelnemers mochten zelf suggesties doen, maar de programmamakers hakten de knoop door. Zij moesten immers rekening houden met heel veel verschillende factoren. “We keken naar het thema van de trouwfeesten, naar de locatie van de ceremonie én naar de woonplaats van de familie van het bruidspaar”, aldus Elle De Leeuw.

Mike & Marjolein: “Believe in Destiny”

Op eender welke locatie waar Mike en Marjolein hun huwelijk zouden vieren, zouden er vonken zijn geweest. Maar in de prachtige setting van het Antwerpse ‘Felix Pakhuis’ zag hun huwelijksfeest er alleen maar stoerder uit. Een dankbare locatie, want buiten aan het MAS en de jachthaven kon de fotograaf enkele prachtige foto’s nemen - inclusief bruid met sneakers en leren jasje - om de dag te vereeuwigen.

Binnen weerklonken de tonen van ‘Why Tell Me Why’ van Anita Meyer. Marjolein koos het nummer zelf. Als enige bruid had zij een favoriet voor de openingsdans, bij de andere koppels namen de mannen het voortouw. Voor Mike was het nummer van de Nederlandse zangeres een verrassing. In 1981 kwam het nummer voor het eerst op de radio, meer dan 36 jaar later stond het lied aan de wieg van het prille geluk van Mike en Marjolein.

Lieve & Aljosja: “I’ll help you carry on”

In het West-Vlaamse Zuienkerke wist Hoeve Schellevliet een setting te creëren, die Lieve en Aljosja even deed ontdooien. De twee hadden na hun huwelijk en fotoshoot immers een ontnuchterd en ongemakkelijk gevoel bij elkaar. Maar bij het zien van hun familie en vrienden leken ze weer wat meer van hun sociale kant te durven laten zien.

Het nummer ‘Lean On Me’ van Bill Withers bracht de twee letterlijk dichter bij elkaar. Aljosja had het lied gekozen en ontpopte zich onverwacht tot stijlvolle danser. Even was er toch een mooi en intiem moment tussen de twee, dankzij de klassieke soulhit uit 1972. De muziek bracht hen letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar.

Wendy & Damiano: “No, I won’t be afraid”

Bij Cantine in Vilvoorde mochten ze Wendy en Damiano ontvangen. De stewardess en de personal coach leerden elkaars familie kennen in een witte, houten, marmeren look. Een lichte sfeer maakte het voor het zenuwachtige koppel toch wat gemoedelijker.

Damiano koos voor ‘Stand By Me’. De versie van Ben E King kennen we allemaal, maar het is de cover van Sarah Niemietz die de bruidegom het meest kon bekoren. In de armen van Damiano leek Wendy de perfecte bruid en in de beelden van hun openingsdans zou je nooit kunnen verwachten dat de twee elkaar nog maar enkele uren kenden.

Voor deze openingsdansen en locaties kozen kandidaten van ‘Blind Getrouwd’: maar wie beslist dat eigenlijk?
Foto: VTM

Toon & Frie: “If you’re ready, like I’m ready”

Toon loodste Frie mee naar het Kasteel Den Brandt in Antwerpen. Een sprookjesachtige locatie voor de twee, waar haar baljurk volledig tot haar recht kon komen. Hun trouwfoto’s namen ze in de prachtige ondergrondse scène van Antwerpen. Het koppel waagde zich daar al aan wat danspassen om een romantisch kiekje te kunnen laten nemen.

Geen enkele kandidaat werd op dansles gestuurd, maar Toon deed zijn uiterste best om goed voor de dag te komen. Op de tonen van ‘Marry You’. De meeste mensen kennen dat nummer vast en zeker van Bruno Mars, maar Toon gaf er een originele draai aan door voor een akoestische versie van de Duitse singer-songwriter Michael Schulte te kiezen.

Tim & Esther: “She shares my dreams, I hope that someday I’ll share her home”

In De Venkel in Kortenberg mochten Tim en Esther hun feest inzetten. Met haar rode jurk en zijn bijpassende das droegen de twee daar de kleuren van de liefde. De locatie in de buurt van Leuven gaf het geheel een nog romantischer karakter.

Als openingsdans koos Tim de favoriet van heel wat koppels, die zich momenteel verloven. ‘Perfect’ van Ed Sheeran. In de gewone versie deze keer, puur Ed, zonder Beyoncé of Andrea Bocelli. Maar mét Tim, want die toonde zijn zangkunsten door in Esther haar oor de tekst zachtjes mee te zingen. Met zijn kersverse bruid stevig in zijn armen, kon hij hun avond leiden tot die helemaal perfect was.

Door Morien Raeymakers