Grote droom van Peter komt na overlijden uit: “Een woordenboek is te klein om hem te omschrijven”

Ternat -

De grote droom van Peter Leyder, de duizendpoot uit Sint-Katherina-Lombeek die op 26 januari overleed, is uitgekomen. De muziek van zijn band Pearly Pete was dinsdagochtend te horen op Studio Brussel.

Peter Leyder, ‘Leydt’ voor zijn vele vrienden, overleed op 26 januari net nadat hij zijn dochter naar school had gebracht. Het onverwachte overlijden sloeg in als een bom bij zijn familie en iedereen die hem kende. Leyder was een duizendpoot die muziek maakte met zijn band Pearly Pete.

Op een herdenkingsdienst in cc De Ploter in zijn thuisgemeente bedachten zijn vrienden een manier om hem te eren: massaal stemmen op zijn nummers zodat ze in De Afrekening van Studio Brussel zouden komen. Dat lukte niet, maar bij de favoriete zender van Leydt pikten ze het verhaal wel op en nodigden ze zijn vrienden uit.

Dinsdagochtend gingen ze langs. “Peter was heel geëngageerd”, zeiden Dirk en Stefaan. “Hij was een schone en warme mens. Een woordenboek is te klein om hem te omschrijven.” Toen even later Madness van Pearly Pete gespeeld werd, ging de droom van Leydt in vervulling. En zo was zijn laatste podium een heel erg groot.

Door Guy Stevens