Stan Naudts: “Tegen leider Gembo lieten we nog eens onze ware identiteit zien”

Waregem-Gembo 83-63: Stan Naudts wacht af wat de tegenstander doet. Foto: VDB

Waregem overklaste Gembo Borgerhout met 83-63. Het was al van 18 november geleden – thuis tegen Houthalen – dat het nog eens won in de competitie.

De withemden waren dit weekend een klasse beter dan leider Gembo Borgerhout.

“Vooral in het derde quarter konden we nog eens de puntjes op de i zetten”, zegt forward Stan Naudts. “De laatste weken ontbrak het ons aan duidelijke afspraken, vooral in verdediging. Die afspraken stonden tegen Gembo wel opnieuw op punt. We konden eindelijk nog eens onze ware identiteit laten zien. Na de reeks nederlagen, heerste er nu na de wedstrijd toch wel een gevoel van opluchting. Nu kunnen we in de resterende wedstrijden ons niveau opnieuw opkrikken richting de play-offs.”

Eerder deze week raakte bekend dat Naudts ook volgend seizoen bij Waregem blijft.

“Ik nam even de tijd om over een paar zaken na te denken. Je wordt een jaartje ouder en stelt jezelf de vraag of je op dit niveau wil blijven spelen. Nadat ik alles op een rijtje had gezet, kwam ik toch tot de conclusie dat ik hier goed zit in Waregem. Het zal mijn negende opeenvolgende seizoen zijn bij de club en mijn vijftiende in tweede nationale, wat van mij stilaan een unicum maakt in deze reeks.”

Waregem trekt dit weekend naar Melsele. “Melsele is een zeer sterke ploeg, die sinds de aanstelling van een nieuwe coach precies een tweede adem vond.”

Door dbz