Misbruikte turnster poseert naakt om een emotionele en krachtige boodschap te sturen

Bron © Sports Illustrated

Aly Raisman. Foto: AFP

Liefst 265 slachtoffers maakte Larry Nasser tijdens zijn periode als arts van het Amerikaanse turnteam. En dat is het aantal bekende slachtoffers, waarschijnlijk maakte de Amerikaan er nog veel meer. Eentje daarvan is olympisch kampioene Aly Raisman en zij slaat nu terug met een symbolische foto.

Eind januari werd de 54-jarige Nassar in Lansing tot een gevangenisstraf van 40 tot 175 jaar veroordeeld wegens grootschalig seksueel misbruik, in december werd hem een celstraf van 60 jaar opgelegd voor het bezit van kinderporno. Die straf werd nog eens met 40 tot 125 jaar verlengd na een derde en laatste proces, waarop Nassar terechtstond voor feiten die hij pleegde in een achterkamertje van de Twistars turnclub in Dimondale, Michigan. De rechter trok drie dagen de tijd uit om de getuigenissen van 65 slachtoffers te horen. Op het proces in Lansing getuigden bijna 160 vrouwen tegen Nassar, onder hen drievoudig olympisch kampioene Aly Raisman.

Die laatste slaat nu terug op een opmerkelijke maar moedige manier. De 23-jarige Amerikaanse turnster kreeg van Sports Illustrated de kans om een krachtig signaal richting vrouwen over de hele wereld te sturen. Die kans greep Raisman met beide handen door een emotionele en krachtige boodschap te sturen via een naaktfoto in de komende Swimsuit Issue.

IN HER OWN WORDS: @alyraisman is a SURVIVOR and proud of it. #SISwim 2018

Een bericht gedeeld door Sports Illustrated Swimsuit (@si_swimsuit) op

Ze had daarbij boodschappen als “Vertrouw op jezelf”, “Leef voor jezelf”, “Misbruik is nooit OK”, “Vrouwen hoeven niet bescheiden te zijn om gerespecteerd te worden” en “Overlever” op haar lichaam.

“Iedereen moet zich comfortabel voelen wanneer je jezelf uitdrukt”, zegt Raisman op haar Instagram. “Vrouwen kunnen intelligent, wild, sexy, krachtig, sterk en openstaan voor veranderingen terwijl ze dragen waar ze zich zelf het beste bij voelen. De tijd dat vrouwen geleerd werd om zich te schamen voor hun lichaam is voorbij. Het vrouwelijke lichaam is mooi en we zouden allemaal trots moeten zijn op wie we zijn, innerlijk en uiterlijk!”

Door vtvn
    Meest recent