Koppel uit Waregem slaat dochter met riem in gezicht omdat ze “te westers” is

Archiefbeeld Foto: rr

Waregem -

Een Tunesisch koppel uit Waregem zit in de cel op verdenking van kindermishandeling. De stiefvader zou zijn 16-jarige stiefdochter met een riem in het gezicht hebben geslagen omdat ze zich “te westers” gedroeg.

Het gaat om een samengesteld gezin: de oudste dochter van 16 wil net als haar klasgenoten een leven opbouwen in België, maar haar 49-jarige stiefvader zou haar willen uithuwelijken aan een Tunesische man. Volgens onze informatie vindt de stiefvader namelijk dat zijn (stief)kinderen zich “te westers” gedragen, en zich niet genoeg naar zijn gezag schikken. Het koppel was naar verluidt zelfs van plan om hun kinderen terug naar Tunesië te sturen.

Dat geschil leidde - niet voor het eerst - tot een hoog oplopende ruzie, waarbij de stiefvader zijn stiefdochter zou afgeranseld hebben. Hij zou haar daarbij ditmaal ook met een broeksriem in het gezicht hebben geslagen. Het meisje kon zichzelf nog enigszins beschermen met een kussen, maar hield desondanks toch verwondingen over aan de mishandeling.

De man werd op bevel van het parket van Kortrijk gearresteerd. Ook zijn 39-jarige vrouw, eveneens van Tunesische afkomst, moet naar de cel omdat ze niet ingreep. Het koppel moet vrijdag voor de raadkamer verschijnen, die beslist of het tweetal aangehouden blijft. De kinderen (16, 8, 3 en 1 jaar oud) zijn intussen geplaatst.

Door pma, jvh