De Poetsplanner: handig binnen handbereik

© Het Poetsbureau

Herinner jij je De Grote Schoonmaakbijbel nog? Een kanjer van formaat gevuld met tips en tricks om eender welke vlek als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Om ‘m makkelijker in gebruik te maken, blies Het Poetsbureau hem onlangs nieuw leven in. Wij stellen je De Poetsplanner voor en de vrouw erachter: Liesbeth Verboven.

Het Poetsbureau

Dossier aangeboden door Het Poetsbureau.

Zo’n twee jaar geleden werd Liesbeth tot gezicht van Het Poetsbureau gedoopt. Vandaag leidt ze nieuwe huishoudhulpen op en staat ze hen met raad en daad bij tijdens hun weg naar een nieuwe job. “Ik doe dat enorm graag”, vertelt ze. “Ik verdiep me binnen Het Poetsbureau al meer dan negen jaar in de wereld van het poetsen. Het kan niet anders dan dat het uiteindelijk je passie wordt.” Iedereen die Liesbeth kent, komt met zijn huishoudvragen uiteindelijk bij haar terecht.

“Ik vond het dan ook heerlijk om mee te werken aan een project zoals De Poetsplanner”, gaat ze verder. “Voor ons heeft de focus altijd op het natuurlijke aspect van poetsen gelegen. We grijpen terug naar producten ‘van vroeger’ zoals citroenzuur, baksoda en huishoudazijn. Mensen zien altijd maar chemische producten in reclamespotjes voorbijrazen en daar gaan wij niet in mee. We tonen doorheen het hele boek aan dat je die chemicaliën helemaal niet nodig hebt.”

Liesbeth bundelde haar kennis met die van de 5.300 huishoudhulpen binnen Het Poetsbureau. “Het zou stom zijn om onze kennis elders te gaan zoeken, want we zitten hier vlakbij de bron. Het is niet omdat ik opleidingen geef, dat mijn tips meer waard zijn dan die van andere huishoudhulpen. We gingen intern aan het sprokkelen en zijn apetrots op het resultaat”, lacht Liesbeth.

Houvast in het huishouden

De Poetsplanner is een leidraad voor zowat iedereen. Van de kotstudent die een rode wijnvlek op zijn tapijt maakte tot de man of vrouw die meer structuur in het huishouden nodig heeft. “De Poetsplanner is zodanig opgedeeld dat je er snel je weg in vindt. In het midden zit er dan ook echt een planning die begint met de dagelijkse klusjes, overvloeit naar de wekelijkse, dan de maandelijkse en tenslotte eindigt met de jaarlijkse grote schoonmaak.” De titel is dan ook geen toeval, want Het Poetsbureau wil een houvast bieden voor het alsmaar drukkere leven van de modale Vlaming.

Elke tip die in De Poetsplanner staat, heeft Liesbeth dan ook zelf getest. “Ik zou niet willen dat er een trucje of een tip in het boek staat, die uiteindelijk niet werkt. Daarom heb ik niet alleen alle tips uit De Grote Schoonmaakbijbel getest, maar dus ook alles uit de nieuwe publicatie.” Als we vragen wat Liesbeth haar favoriete tip is, aarzelt ze geen seconde. “Dat is ongetwijfeld het schoonmaken van matrassen en tapijten met baksoda en etherische olie. Een wondermiddel dat geen enkel chemisch product vereist”, lacht ze.

Ben jij ook zo benieuwd naar het geheim achter een proper en opgeruimd huishouden? Bestel ‘m hier en begin meteen met jouw planning. Want orde in het huis, dat is orde in het hoofd.

Wil je graag meer weten over Het Poetsbureau? Neem een kijkje op de website.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten