Van e-bike tot bedrijfswagen: het verhaal van de huishoudhulp

© Het Poetsbureau

Een huishoudhulp is meer dan een poetsvrouw of –man, zoveel is zeker. Maar weet jij hoe die hulp bij jou geraakt? Bij Het Poetsbureau krijgt iedere huishoudhulp een vervoersmiddel aangeboden, helemaal op maat van de afstand die hij of zij aflegt. En wat zij daarvan vinden, lees je hier.

Het Poetsbureau

Dossier aangeboden door Het Poetsbureau.

Ongeacht de afstand zetten 5.500 huishoudhulpen zich samen met Het Poetsbureau dagelijks in voor het huishouden van hun klanten. Maar om het hen dat tikkeltje makkelijker te maken, beloonde Het Poetsbureau hen met een vervoersmiddel op maat. Heidi, Kelly, Katia en Rebecca kozen elk ofwel voor een bedrijfswagen, ofwel een e-bike.

De Sterrenwagen

“Als huishoudhulp heb ik iedere week mijn vaste ronde van klanten”, vertelt Heidi Wittenbol. “Superfijne mensen allemaal, maar ze wonen wel wat verspreid over Oost-Vlaanderen en Brabant.” Om die afstand te overbruggen, kreeg Heidi een bedrijfswagen van Het Poetsbureau aangeboden. “Als alleenstaande mama is dit een heel interessante oplossingen, zowel financieel als praktisch. Ik rijd heel trots met mijn Opel Corsa rond en ben oprecht fier om bij Het Poetsbureau te werken”, sluit ze af.

En niet alleen Heidi, maar ook haar collega Kelly van Dorslaer sloot haar nieuwe Opel Corsa in de armen. “Tot voor kort moest ik altijd de auto van mijn vriend lenen om te gaan werken, waardoor hij zelf met de fiets of brommer naar zijn werk ging. Een hele organisatie, zeker met het rondrijden van onze twee kinderen erbij”, vertelt ze. “We waren aan het sparen voor een tweede auto, dus deze bedrijfswagen kwam als geroepen.”

De Sterrenfiets

Waar de eerste twee huishoudhulpen voor een wagen opteerden, koos Katia Mommaerts voor een e-bike. Al vier jaar fietst ze elke dag naar haar klanten – door de regen, wind en vriesweer. Toen Het Poetsbureau haar een e-bike aanbood, twijfelde ze natuurlijk geen seconde. “Ik kom nooit nog bezweet of uitgeput aan bij mijn klanten”, vertelt Katia enthousiast. “Mijn eerste rit was zalig. Ik kwam zelfs 10 minuten vroeger aan dan normaal.”

Tenslotte is ook Rebecca Mistiaen helemaal verknocht aan haar e-bike. “Ik heb een hekel aan het openbaar vervoer”, vertelt ze. Rebecca liet de overvolle bussen en het urenlange wachten met plezier achter zich. “Sinds ik mijn e-bike heb, ben ik overal ruim op tijd en voel ik me erg fit omdat ik zo vaak aan het fietsen ben. Wat een luxe!”

Bij Het Poetsbureau genieten alle huishoudhulpen van een mobiliteitsoplossing op maat. Voor de ene komt die bedrijfswagen als een godsgeschenk uit de lucht gevallen, terwijl de andere nood had aan dat ecologische én sportieve duwtje in de rug. Wil je graag meer weten over Het Poetsbureau? Neem een kijkje op de website of ontmoet onze ambassadeurs Nico, Kristin en Linda.

Aangeboden door onze partners