Ontwerper Michael Kors verklapt de schoonheidsgeheimen van zijn modellen

Een stralende glimlach en een vlekkeloze, gezonde huid. De modellen die modeontwerper Michael Kors aan zijn zijde schaart, zien er altijd fantastisch uit en dat is allesbehalve toeval. De Amerikaanse modeontwerper onthult de vijf beautyregels die elk topmodel ter harte neemt én die ook in het alledaagse leven gemakkelijk na te streven zijn.

Tip 1: Jouw toiletzak is je heilige graal

In je toiletzak - of beter handtas - hoor je volgens Michael Kors verplicht drie beautyproducten bij de hand te houden: een bronzer om je een gezonde teint te geven, een neutrale lipstick en een flesje parfum.

Adriana Lima

Tip 2: Wees minimalistisch en maximalistisch

Hou altijd rekening met yin en yang, dat is de volgende tip van Michael Kors. Als je kiest voor opvallende oogmake-up, dan hou je de rest beter sober en als je kiest voor sprekende lippen, dan opteer je best voor eerder bescheiden oogmake-up. Yin en yang houden je look spannend. "Draag gerust de meest extravagante oorbellen met een eenvoudig shirtje."

Tip 3: Wees niet te voorzichtig met je oogmake-up

"Er valt naar mijn mening wat te zeggen over vlekkerige oogmake-up", haalt de modeontwerper aan. "Ik hou van het idee van restjes eyeliner en mascara. Weet je wat? Breng het bij de start van de dag aan en werk het de hele dag niet meer bij. Laat het gewoon zijn gang maar gaan."

Tip 4: Draag altijd parfum

"Parfum is een belangrijk accessoire," benadrukt Michael Kors. "Je hoeft er zeker niet te spaarzaam mee te zijn. Afhankelijk van de plaats waar je heen gaat, speel je met de hoeveelheid en plaats op het lichaam waar je het aanbrengt. Ga je naar de gym, breng je parfum dan aan in je knieholtes. Ga je daarentegen naar de club of heb je een date, breng het dan aan in je nek, je polsen, je borst en je navel. Wees niet verlegen."

Gigi Hadid en Lily Aldridge

Tip 5: Voeg een vleugje goud toe.

"Goud transformeert. Als je een vleugje goud op je gezicht aanbrengt, wordt het onmiddellijk opgelicht. Wat doet een gouden oorbel met je gezicht? Het is ongelooflijk. Het is optimistisch, het is leuk en het is glamoureus. Het hoort niet enkel op de rode loper en het is niet enkel geschikt voor 's avonds. Zelfs als je gouden sneakers draagt. Ik hou van het effect van goud. Iedereen ziet er goed uit in goud."
 

 

Door VVA
AANGERADEN