Liberale partij trekt met ex-CD&V-kopman naar de kiezer

© credit

Gemeenteraadslid Angelo Van Wilderen zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in Ternat de lijst van Open VLD+ trekken. Van Wilderen kwam in 2012 nog op met CD&V, maar voelt zich eerder een liberaal. Open VLD+ zegt de politiek in Ternat te willen vernieuwen.

Dieter Hautman

Eerder raakte al bekend dat Open VLD zich wil afscheuren van de Lijst van de Burgemeester (LVB), waar de partij jaren toe behoorde. De liberalen staan wel nog steeds open voor onafhankelijke kandidaten. Daarom trekken ze onder de naam Open VLD+ naar de kiezer.

Gisteren maakte het partijbestuur ook de lijsttrekker bekend: Angelo Van Wilderen wordt naar voren geschoven om de liberalen naar succes te leiden.

De 48-jarige Van Wilderen is financieel directeur bij Iris, een bedrijf van de Canon Group, en acteert vooral op Europees niveau.

Onafhankelijk

Vijf jaar geleden werd hij in Ternat gemeenteraadslid voor CD&V en Volks, waar hij vooral bij technische dossiers een pragmatische aanpak hanteerde. Bij enkele dossiers, zoals het RUP De Marie, lagen de visies van Van Wilderen en zijn partijgenoten echter zodanig uit elkaar, dat hij besloot om als onafhankelijke verder te zetelen.

Intussen werd zijn zoon Dante Van Wilderen voorzitter van de kersverse jongerentak van Open VLD in Ternat. En nu wordt Van Wilderen door voorzitter Jean Dooms en ondervoorzitter Steve Convents als sterke man voorgesteld voor de Ternatse liberalen.

Meerderheid

“Wij zijn blij met Angelo als lijsttrekker. Tijdens onze bestuursvergadering had hij een meerderheid aan stemmen”, zegt Jean Dooms.

“Ook Rutger Belsack, Marc Faes en Hilde Van Overstraeten hadden hun kandidatuur als lijsttrekker ingediend, maar zij haalden het niet. Voorlopig is het afwachten welke plaats zij nu op de lijst willen”, zegt Dooms.

De komende periode zal Open VLD+ de totale lijst opstellen. “Dat willen we met een open en transparante geest doen”, zegt Steve Convents. “Iedereen is welkom, zolang de kandidaten een liberaal gedachtegoed hebben. We trekken vol vertrouwen naar de verkiezingen, maar we weten ook dat in Ternat geen enkele partij een absolute meerderheid zal halen. Ons doel is om in 2019 wel in die meerderheid te zitten.”

Sjerp

Over de burgemeesterssjerp wil Angelo Van Wilderen het zelf nog niet hebben.

“Laat ons bescheiden blijven en zien wat de verkiezingsuitslag is”, zegt hij. “We zijn wel al zeker dat Open VLD+ geen LVB 2.0 wil zijn.”

“Wij gaan voor een modern, open en transparant beleid voor Ternat, waarbij alle geledingen van de bevolking thuis horen. Van andersvaliden tot jongeren, arbeiders, ouderen en zakenmannen. Open VLD+ moet er voor iedereen zijn”, zegt Van Wilderen.

“Ik ben trots dat ik deze lijst mag trekken en ik bedank Jean Dooms, Steve Convents en Frans Holsters voor hun steun. Nu willen we in alle sereniteit een sterke lijst vormen om Ternat te dienen”, aldus Van Wilderen.

Aangeboden door onze partners