Geen lessen Frans of aardrijkskunde meer, wel plaats voor hippe pop-ups

Tienen -

Afgelopen jaar leverde het College in de Broekstraat haar laatste lading afgestudeerden. Het gebouw stond enkele maanden leeg, maar binnenkort zal je er weer terecht kunnen. Niet om Frans of aardrijkskunde te volgen, maar in een van de pop-ups.

“Vanaf 15 maart zal iedereen met een idee dat in het oude College kunnen ontwikkelen”, vertelt initiatiefnemer David Titeca. “We hebben het nieuws pas donderdag kunnen bekend maken, maar er zijn toch al wel een aantal mensen die geïnteresseerd zijn om hier hun ding te komen doen. Ik heb met het bisdom, die eigenaar zijn van de grond en de gebouwen, een overeenkomst kunnen sluiten tot de zomer van 2019. We kunnen dus een goed jaar gebruik maken van de locatie. Het hele schoolgebouw is dan ook beschikbaar, klaslokalen, de kapel en zelfs de turnzaal. Ook de speelplaats zouden we maximaal willen benutten. Zo'n grote, verkeersvrije ruimte is de ideale plaats om bijvoorbeeld een terras op poten te zetten of om kinderen te laten ravotten.”

Goedkope ruimtes

Om een ruimte te huren in het stadscentrum moet je vaak al diep in je geldbuidel tasten, in het oude College ligt dat iets anders.

“Ik vind het belangrijk dat starters zich kunnen ontwikkelen zonder zich blauw te betalen”, zegt David Titeca nog. “Daarom betaal je hier maar 5 euro per vierkante meter, peanuts vergeleken met ‘normale’ huurprijzen. Je betaalt ook voor een termijn die jou het best past. Dat kan gaan van een dag tot zes maanden, er is veel mogelijk. Ook verenigingen en jeugdbewegingen zijn meer dan welkom. Ik wil de turnzaal graag omtoveren tot een soort feestzaal, waar ook fuiven kunnen doorgaan. De enige voorwaarde is dat er geen braspartijen georganiseerd worden (lacht).”

Door Michiel Munten
VOOR ABONNEES