Beroemde modefotograaf en favoriet van prinses Diana genoemd in nieuw misbruikschandaal

Patrick Demarchelier, hier met Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour. Foto: Isopix

In de nasleep van de #MeToo-beweging, rollen er nog meer koppen. Nu gaat het onder meer om Patrick Demarchelier, een van 's werelds bekendste fotografen en favoriet van prinses Diana. De 74-jarige Fransman wordt in The Boston Globe beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jonge modellen.

The Boston Globe pakte uit met een artikel met daarin heel wat getuigenissen over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de modewereld. Dit keer werden beschuldigingen geuit aan het adres van fotografen Patrick Demarchelier, David Bellemere, Greg Kadel, Andre Passos en Seth Sabal en stylist Karl Templer. Het is vooral die eerste die wereldberoemd is en hij was onder meer huisfotograaf van prinses Diana.

Zes modellen en een assistente hebben in de Amerikaanse krant nu een boekje over hem opengedaan. “Ik herinner me veel fotoshoots met tienermodellen, waarbij Patrick zijn medewerkers naar huis stuurde, en we de dag erna naaktfoto’s van de meisjes vonden in de donkere kamer”, getuigde die assistente.

"Leugens"

Hij is daarmee de zoveelste grote fotograaf die in opspraak komt. Eerder werden ook al Terry Richardson, Mario Testino - ook al een favoriet van Diana - en Bruce Weber aan de galg gepraat. Net zoals bij zijn lotgenoten liet Condé Nast, uitgever van magazines zoals Vogue en Glamour, al weten niet langer met Demarchelier te zullen samenwerken. 

De Fransman ontkent trouwens in alle toonaarden. Volgens hem gaat het enkel om leugens die afkomstig zijn van "modellen die gefrustreerd zijn omdat ze aan geen werk meer geraken".  

 

Een bericht gedeeld door Art88 (@arteighty8) op

 

Door flb