Van afterparty tot de zwangere Kate Middleton: de tien hoogtepunten van de Londense modeweek

© Catwalkpictures / Isopix

De modekaravaan trekt momenteel van Londen naar Milaan en dat vraagt om een overzicht van de hoogtepunten op en naast de catwalk in de Britse hoofdstad. En dat waren er heel wat…

vwh

Protest voor meer plus size

Hayley Hasselhoff, de dochter van filmster David Hasselhoff, ging samen met enkele plus-sizemodellen in lingerie protesteren in de Londense straten. Hun doel? Duidelijk maken aan de industrie dat er nog steeds te weinig modellen met een maatje meer een kans krijgen op de catwalk.

Comeback Cara Delevingne

Ze was een topmodel, maar gooide het dan over een andere boeg als actrice. Inmiddels maakt ze wel meer uitzonderingen voor bevriende ontwerpers. Zo was ze hét gezicht op de catwalk van het Britse Burberry.

© ISOPIX

Regenbogen op de catwalk

Over de laatste show van Christopher Bailey voor Burberry valt nog het een en ander te zeggen. Hoewel ruitjes het handelsmerk zijn van het luxelabel, focuste de ontwerper deze keer op een regenboogpatroon. Daarmee pleit hij op zijn manier voor gelijke rechten voor de LGBT-gemeenschap.

Mode op haar bizarst

De studenten aan de Londense modeschool Central Saint Martins, geroemd om hun radicale vooruitstrevendheid, pakten uit met bizarre stuks. Maken deel uit van de collectie: een jurk in de vorm van een opblaasbaar zwembad, een piemelpak en Trump-maskers als schoeisel.

Love Magazine party

Dé afterparty waar alle sterren naartoe trokken, was die van het Britse Love Magazine. Onder de mooi uitgedoste genodigden waren onder meer actrice Sienna Miller, Kate Moss en hartsvriendin Naomi Campbell, Naomi Watts en Alexa Chung.

Let’s talk about sex

Op de catwalk van Christopher Kane ging het over seks. Met zijn collectie, gekenmerkt door erotische prints, wil hij een dialoog starten rond plezier tijdens de daad. “Ik ben altijd geobsedeerd geweest door menselijk gedrag en seks. Ik heb deze lijn gebaseerd op de vreugde van seks op een mooie, ietwat provocerende en sensuele manier.” Zijn slogan ‘more joy’, roept op om meer van seks te genieten.

Keuvelen met Kate

Kate Middleton ontving een select modeclubje in Buckingham Palace in het kader van The Commonwealth Fashion Exchange, een project dat streeft naar samenwerkingen tussen designers en Gemenebest van Naties. Onder meer ontwerpster Stella McCartney en Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour keuvelden met de hertogin van Cambridge en keken (stiekem) naar haar bolle buik.

© ISOPIX

Model met een verhaal

Een bijzonder gezicht op de catwalks, niet alleen in Londen, is het Britse model met Ghanese roots Adwoa Aboah. Deze dame met een karaktervol uiterlijk heeft een heel zware periode achter de rug. Ze vocht in het verleden tegen een depressie en een drugsverslaving. Intussen is ze vriendjes met onder meer Cara Delevingne.

Allemaal blazers

De boodschap van ontwerpster Natasha Zinko: in het najaar van 2018 dragen we allemaal blazers. Met of zonder mouwen, oversized of gecentreerd, met of zonder ruitjes en eventueel met niets eronder in het belang van een V-decolleté.

Schoenen en sluiers

Bij Mother of Pearl hebben frivole schoenen met gigantische strikken - let op: struikelgevaar - de show gestolen. Erdem, de ontwerper die onlangs ontwierp voor de Zweedse modeketen H&M, koos voor sluiers als opvallend accent. Iets voor toekomstige bruidjes die het graag mysterieus willen aanpakken?

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten