Cultuurdagje wordt rampdagje voor Coutinho

Foto: EPA-EFE

Dan heeft een mens al eens een dagje congé. Philippe Coutinho was niet speelgerechtigd voor Chelsea-Barcelona omdat hij eerder dit seizoen al met Liverpool actief was in de Champions League en dus reisde ­Barça’s toptransfer niet mee naar London. Tja, wat doet de gemiddelde voetballer dan? Een beetje cultuur opsnuiven, natuurlijk.

Met twee vrienden trok Coutinho in zijn Audi 4x4 naar de Sagrada Familia om het architecturale kunstwerk van Gaudi te aanschouwen. Om de ­kathedraal zo lang mogelijk te kunnen bewonderen, parkeerden ze de wagen dicht bij het culturele erfgoed waar dat eigenlijk niet toegelaten was. Helaas vond de Spaanse politie een dagje cultuur geen geldig excuus voor foutparkeren en dus werd de auto weggetakeld en kon het drietal met de taxi naar huis.

Zo’n pech verwerk je ’s avonds uiteraard het best met een familiedinertje. Gezellig samen zijn en er niet meer aan denken tot half één ’s nachts. Toen Coutinho thuiskwam bleek zijn huis helaas leeggeroofd. Al een geluk dat zijn auto niet op de oprit stond.

Door jug
AANGERADEN