Mattéo (7) slachtoffer van zieke grap op toiletten van Quick

Moeder Alisson waarschuwt andere ouders. Foto: Facebook Alisson

Wat een gezellig uitje naar fastfoodrestaurant Quick had moeten zijn, veranderde in een pijnlijke situatie voor Mattéo. Na een bezoekje aan de toiletten van de vestiging in Châtelineau (Henegouwen), bleek het 7-jarige jongetje zware brandwonden op de billen te hebben. Volgens zijn moeder gaat het om een zieke grap waarbij wat kwajongens lijm op de toiletbril smeren om toevallige toiletgebruikers ‘vast te plakken’.

Tijdens een dinertje bij de lokale Quick, ging Mattéo (7) nog snel even naar de toiletten voor hij huiswaarts keerde met zijn grootmoeder. Toen hij terug buiten kwam, viel op dat hij wat vreemd liep. Maar aan zijn oma vertellen hoe dat precies kwam, deed Mattéo niet. Het was pas ’s avonds in bad dat zijn moeder Alisson zag hoe hard haar zoontje was toegetakeld: de huid op zijn billen leek op sommige plekken weggerukt.

Vast op het toilet

De feiten dateren van ongeveer een maand geleden, maar nu pas deelde de moeder van het onfortuinlijke jongetje haar verontwaardiging via haar Facebook-pagina. “Ik heb lang geaarzeld om het online te zetten, maar ik vind dat iedereen dit zou moeten zien.” De bijgevoegde foto’s zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers: de open wonden zien er erg pijnlijk uit, zeker voor een 7-jarig jongetje.

“Eerst dacht zijn oma dat hij wat pijn had aan de billen door het zadel van zijn fiets”, vertelt moeder Alisson onder meer aan SudPresse. Mattéo, die van nature erg verlegen is, durfde de waarheid niet meteen te vertellen. Hij leed in stilte.

Pas bij thuiskomst, als Alisson haar zoontje een bad geeft, vallen de wonden op zijn billen op en vertelt hij wat er die namiddag gebeurd is. Mattéo ging naar het toilet terwijl zijn oma beneden bleef om de plaatsen bezet te houden. Hij kwam daar naar eigen zeggen vast te zitten op een van de toiletten van het Quick-restaurant. Volgens Alisson was er lijm op de toiletbril aangebracht. “Een erg slechte grap”, zegt ze in haar Facebookbericht. Ze waarschuwt andere ouders voor pestgedrag, zelfs in fastfoodketens als Quick en McDonald’s, en hoopt dat de daders snel gevat worden.

Pijnlijke brandwonden

De poging om zich los te rukken van de toiletbril, eindigde zeer pijnlijk voor de jongen. De brandwonden en open wonden op zijn billen zorgden ervoor dat hij 10 dagen lang antibiotica moest nemen. Ook in bad gaan of simpelweg op een stoel zitten, was een erg pijnlijke zaak. “Soms schreeuwde hij het uit van de pijn,” klinkt het nog.

Mattéo (7) slachtoffer van zieke grap op toiletten van Quick
De wonden op de billen van Mattéo (7) na een toiletbezoek in Quick. Foto: Facebook Alisson

Quick start onderzoek

Quick zelf reageerde ook op de feiten: “De foto’s die gepubliceerd zijn door de moeder, nemen we ernstig. Er is een intern onderzoek gestart in het betrokken restaurant. De beelden van bewakingscamera’s worden in het algemeen niet langer dan vier weken bewaard, maar we gaan na of we nog iets kunnen terugvinden. Die dag werd alvast niets verdacht gemeld. Onze toiletten worden vaak gepoetst met niet-agressieve schoonmaakmiddelen.”

Door evdg