Vliegtuig staat plots op stuk land en niemand weet hoe het daar terechtgekomen is

Bron © News.com.au, Mirror

Foto: Cocos.Bounty / Shutterstock.com

Tot op heden weet niemand hoe het er beland is. Of waarom. Maar naast een bouwvallig hutje en enkele zeecontainers op een stuk land op Bali staat een verlaten Boeing 737.

Het vliegtuig lijkt wel gedumpt te zijn op het Indonesische eiland Bali. Niemand lijkt te weten hoe het daar gekomen is. En niemand lijkt te weten waarom het er staat. De Boeing 737 ziet er ook uit alsof hij al enige tijd stilstaat op het stuk land, omringd door ongerepte natuur.

Sommige lokale inwoners geloven dat het vliegtuig eigenlijk omgebouwd moest worden tot een restaurant. Zij denken dat de eigenaar uiteindelijk geen geld meer had om het project af te werken en het vliegtuig daarom gewoon heeft achtergelaten.

(Lees verder onder de foto)

Vliegtuig staat plots op stuk land en niemand weet hoe het daar terechtgekomen is
Foto: ss

Toeristen

Maar niemand is zeker van de echtheid van dat verhaal. Daarom lokt het mysterie een massa toeristen die enkel en alleen daarom naar het eiland reizen. Het toestel is een echte hotspot geworden.

De eigenaar van het stuk land laat bezoekers nochtans niet te dicht bij het vliegtuig komen. Maar dat houdt ze niet tegen om toch een poging te doen.

Zo hebben ook Katka en Mic van de Instagrampagina @wejusttravel de plaats bezocht. “Ik had een tijdje geleden gelezen over het vliegtuig en wou het echt zien”, klinkt het. “Je kan er makkelijk voorbijrijden zonder iets op te merken. Wij hebben ons een weg gebaand door de struiken om het vliegtuig volledig te kunnen zien. Het was fantastisch en eng tegelijkertijd.”

Nog een mysterie

Opvallend: die Boeing 737 is niet het enige verlaten vliegtuig op Bali. In Kedonganan staat nog een exemplaar. En ook daarrond hangt een even groot mysterie.

Vliegtuig staat plots op stuk land en niemand weet hoe het daar terechtgekomen is
Foto: Daryl Ariawan / Shutterstock.com
Door nadb