Belgische vrouw (32) verkracht en door getuigen beroofd tijdens wandeling op vakantie in Spanje

Bron © El Comercio

Foto: Shutterstock

In de Spaanse badstad Torrevieja, nabij Alicante, is een Belgische toeriste van 32 jaar verkracht en beroofd. Terwijl de vrouw werd aangerand, maakten nog anderen misbruik van de situatie door onder meer haar gsm te stelen. De lokale politie arresteerde de vermeende verkrachter, maar van de dieven is nog geen spoor.

Belgische vrouw (32) verkracht en door getuigen beroofd tijdens wandeling op vakantie in Spanje
Foto: Google Maps

De feiten dateren van een aantal weken geleden. De Belgische vrouw, die op vakantie was in Torrevieja, vertrok om zes uur ’s ochtends voor een wandeling met haar hond toen ze benaderd werd door een onbekende voorbijganger.

Hij sprak haar aan in verschillende talen, maar toen de toeriste aangaf hem niet te verstaan, vervolgde hij zijn weg. Niet veel nadien zou de man dan toch de arm van de vrouw gegrepen hebben om haar mee te sleuren en uiteindelijk te verkrachten.

Bestolen tijdens verkrachting

Terwijl de man zich vergreep aan de vrouw, maakten anderen misbruik van de situatie door zowel haar gsm als andere persoonlijke spullen te stelen. Dat zegt de lokale politie in een persbericht. “Het slachtoffer verkeerde in een toestand van complete hulpeloosheid”, klinkt het onder meer. De vrouw moest na de feiten medisch worden bijgestaan.

De Belgische toeriste diende meteen klacht in bij de politie en kon haar aanrander minutieus beschrijven. In het huis van een mogelijke verdachte vonden speurders een kapje dat aan de beschrijving voldeed: het expliciete logo dat de vrouw beschreef, kwam overeen. Ook de kleren die hij droeg tijdens de feiten werden snel teruggevonden. De bewoner van het huis werd gearresteerd, het gaat om een 27-jarige man van Marokkaanse afkomst.

Wie haar heeft bestolen tijdens de verkrachting, kon de vrouw niet zien. De politie is nog steeds op zoek naar de dieven.

Belgische vrouw (32) verkracht en door getuigen beroofd tijdens wandeling op vakantie in Spanje
Foto: Google Maps
Door evdg