De koers begint: deze nieuwigheden mag u dit jaar verwachten op Nieuwsblad.be

Ine Beyen, Guy Van Den Langenbergh, Paul De Keyser en Maarten Delvaux

De Koers is van ons. Het is niet zomaar een slogan, het is het hele jaar het motto van Nieuwsblad.be. En om de koers nog beter bij onze lezers te brengen, pakken wij vanaf dit wielervoorjaar dit jaar uit met een aantal nieuwigheden.

Volg de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne live van begin tot start!

Onze videoreporter Maarten Delvaux zal de komende maanden bij het peloton kamperen. Donderdag bracht hij als eerste de overstap van Tom Boonen naar Lotto-Soudal uit, vandaag vindt u hem bij QuickStep en zaterdag brengt hij nieuws uit de Omloop Het Nieuwsblad recht naar uw scherm. Hij wordt vergezeld door Guy Van Den Langenbergh, die al dertien maal de Ronde van Vlaanderen en Tour de France versloeg.

U zult dit jaar ook kennismaken met Ine Beyen. Zij was in een vorig leven wielrenster en trekt dit jaar op onderzoek in het peloton. Haar eerste reportage kunt u hier bekijken. Ine is trouwens niet de enige met fietskennis in huis, ze is getrouwd met Serge Pauwels.

Live-verslaggeving

Tijdens de koers zelf kunt u als vanouds de koersontwikkeling kilometer na kilometer volgen. Onze live-verslaggevers krijgen dit jaar gezelschap van een ervaren journalist: Paul De Keyser zal onze live kruiden met zijn grote wielerkennis en koersinzicht. U kunt de live ook volgen op onze app. Wil u ook wieleralerts ontvangen? Zorg er dan zeker voor dat uw instellingen goed staan!

Foto’s

Ook fotograaf Mats Palinckx brengt extra leven in de koers. Hij zal de komende maanden staan waar zijn collega’s niet staan. Zijn bijzondere foto’s kunt u bewonderen in onze pluszone.

De koers begint: deze nieuwigheden mag u dit jaar verwachten op Nieuwsblad.be
Fotograaf Mats Palinckx, voor een keer langs de andere kant van de lens Foto: PVG

Vier nieuwe namen dus, en dat bovenop onze vertrouwde wielerploeg die u al jaren voorziet van het snelste nieuws en de beste analyses en interviews. En bent u ook benieuwd wat onze journalisten het komende voorjaar verwachten? Dan kunt u hier hun mening lezen.

Hellingen

Tot slot zetten wij van de voornaamste hellingen van het wielervoorjaar nog eens op een rij, compleet met enkele boeiende achtergrondverhalen. U vindt ze allemaal hier op deze pagina. En wanneer u onderaan een artikel op de naam van een renner klikt, vindt u een uitgebreide fiche én alle nieuws over deze renner terug. Tip: installeer onze app en in de fanzone uw favoriete renners in. Zo blijft u altijd op de hoogte van het meest recente nieuws. En zoekt u een uitslag of kalender? Surf dan naar onze wielerkalender. Niet alleen de grootste koersen zijn er opgelijst, u vindt er werkelijk elke wieleruitslag, inclusief vrouwen, beloften en junioren.

Door maj