Beroemde ontwerpster van gekke schoenen vraagt faillissement aan

© Instagram

De Britse schoenenontwerpster Charlotte Olympia, die bekend staat om haar eigenzinnige creaties, heeft het faillissement van haar Amerikaanse winkels aangevraagd. Dat meldt modesite Women’s Wear Daily.

vwh

Het gelijknamige modebedrijf van Charlotte Olymia bestaat sinds 2008 en werd snel populair. Zelfs Pippa Middleton kiest geregeld voor haar ontwerpen. Het succes bracht het label tot in New York, waar het hoofdkantoor zich momenteel bevindt. Maar dat nu sluiten, samen met de vier Amerikaanse winkels. Het bedrijf heeft naar verluidt immers tussen de 10 en 50 miljoen dollar verlies geleden in de Verenigde Staten.

© ISOPIX

Bonnie Takher, CEO van het merk, zegt aan de modesite dat er geen sprake is van een totaal faillissement aanvraagt, maar dat de aanvraag wel bedoeld is om de activa te liquideren. Concreet zullen de sluitingen betekenen dat het merk zich volledig kan focussen op andere verdienmodellen. Op de Instagram-pagina van Charlotte Olympia lijkt er alleszins geen vuiltje aan de lucht. De meest recente foto gunt de fans een glimp van de modeshow in Milaan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook