De echte reden achter de tirades van Kristel in “K3 zoekt K3”

Bron © Humo

Foto: © VRT - Wim Van de Genachte

Het is ondertussen al een hele tijd geleden dat K3 op zoek ging naar K3, en vooral de uitbarsting van Kristel Verbeke tegen drie meisjes die toegaven nog niets van K3 gezien te hebben, deed toen heel wat stof opwaaien. In een interview met Humo vertelt het voormalige K3’tje waarom dat haar zo raakte.

Als er één ding Kristel Verbeke gemaakt heeft tot wie ze nu is, dan is het K3. Maar nog daarvoor was het een jeugd die getekend werd door de scheiding van haar ouders, de zware verantwoordelijkheid die haar daarna ten deel viel en later nog de overlijdens van haar twee zussen.

“Als ik het nu van op een afstand bekijk, denk ik: ‘Hoe kan dat?’ Dat ik toch naar school bleef gaan en eigenlijk nog vrij gelukkig was. Ik denk dat het komt omdat je nog zoveel dromen hebt als je jong bent. Een diploma halen, een lief vinden, een gezin stichten, je eerste auto kopen. Die doelen drijven je ondanks de ellende toch vooruit. En ik zong. Daar heb ik me altijd enorm aan opgetrokken”, zo vertelt ze in Humo.

Na de scheiding kwam Kristel bij haar vader terecht, simpelweg omdat zij de oudste was en het volgens haar logisch was dat zij hem dan kon helpen in het huishouden. Om haar schoolboeken te betalen, werkte ze soms dubbele shifts in het weekend, waaronder op de markt aardappels verkopen. “Ik deed dat graag hoor, alleen zou het nog leuker geweest zijn als ik daar had mogen staan om gewoon iets bij te verdienen en niet omdat het moest.”

Als iemand die haar hele leven elke kans met beide handen gegrepen heeft en steevast hard werkte, was het dan ook pijnlijk om te zien dat de meisjes aan wie ze haar plaats in K3 zou kunnen afstaan, niet eens de K3-shows bekeken hadden.

“Weinig mensen hebben toen begrepen dat dat het gevoel was dat achter mijn tirades schuilging. Als je bij de laatste twintig finalisten zit van 6.000 kandidaten, dan zet je toch alles op alles? Bovendien kies je door mee te doen voor een K3-leven, dan moet je toch weten wat dat inhoudt. Je moet wel op een podium met paddenstoelen babbelen he, stel dat je daar helemaal niet blij van wordt.”

Video: VTM

Door nkdr