Met deze rokken en jurken lijk je slanker

Foto: Caroline Biss

Nu de lente in aantocht is, mogen we stilaan beginnen dromen over rokjesweer. Maar welke modellen doen wonderen voor je figuur? Met deze rokken en kleedjes toon je slanker!

De juiste rok doet wonderen voor je figuur

Op ‘rokjesdag’ is het jammer genoeg nog even wachten, maar het kan geen kwaad om nu al op rokjesjacht te gaan. Modellen die je slanker maken? Als je zware bovenbenen hebt, kies je best voor een klassieke A-lijn die tot net boven of onder je knie valt (afhankelijk van jouw slankste punt).

Je buikje optisch verslanken? Een rok met hoge taille is jouw partner in crime. Kies voor een model dat net onder je knie valt, zo toont je lichaam gestroomlijnd. Zijn je knieën eerder je zwakste punt? Een rechte kokerrok onder de knie verlegt het accent naar je lichaamspunt dat je net wél wil showen: je heupen!

Liever een jurk? Kies voor een A-lijn!

Als er één kleedje is dat elke vrouw flatteert, dan is het wel een klassieke A-lijn. Een jurk met smalle taille, mouwtjes en wijd uitlopende onderkant laat je écht slanker lijken.

Wil je slankere benen, dan is een midi-jurk een goede optie. Een midi-model stopt nét op het slankste deel van je kuiten. Een strapless jurk of model met subtiel decolleté leent zich perfect voor een midi. Hallo slanke benen!

Kies voor de juiste print

Of je nu kiest voor een rok of jurk, de juiste print of kleur kan eveneens wonderen voor je figuur verrichten. De no-go’s? Horizontale strepen, te kleine prints, schreeuwerige kleuren…Verticale strepen, grote prints, zachte of neutrale kleuren en contrasten tussen licht en donker laten je wél slanker lijken. Wij zijn klaar voor het blote benen-seizoen!

 

Door cityfashion