Ook Belgische kapitein Johan Van Herck verwerpt voorstel hervorming Davis Cup

Bron © BELGA

Johan Van Herck, centraal, wil niet dat er aan de ziel van de Davis Cup wordt geraakt. Foto: BELGA

Brussel -

Johan Van Herck ziet de hervorming die de Internationale Tennisfederatie (ITF) wil doorvoeren aan het format van de Davis Cup niet zitten. “Dit voorstel is NIET de oplossing”, schrijft de Belgische teamkapitein op Instagram.

“Ja voor veranderingen, maar laat de ziel van deze prachtige competitie behouden blijven”, schrijft Van Herck voorts.

Eerder liet ook al Steve Darcis, ‘Mister Davis Cup’, via de sociale media weten tegen de hervorming te zijn. André Stein, voorzitter van de Belgische tennisfederatie, stelde zich na een gesprek met speerpunt David Goffin dan weer milder op. “De stemming is pas over zes maanden. We hebben dus nog veel tijd om over onze stem na te denken. Dan zullen we ook de details van hun project kennen”, klonk het.

Volgens het voorstel van de ITF zou het officieuze wereldkampioenschap voor mannenteams vanaf 2019 aan het einde van het seizoen in één week tijd met achttien landen gespeeld worden. De vrijgekomen weekends zouden ingenomen worden door exhibitietoernooien waar de grote namen veel geld zouden kunnen vangen.

Het WK zou georganiseerd worden door investeringsgroep Kosmos. Dat wordt geleid door Barcelona-vedette Gerard Pique. De voetballer zou hiervoor vooral Aziatisch kapitaal hebben gevonden. De beslissing voor de hervorming valt in augustus in het Amerikaanse Orlando maar zou slechts een formaliteit zijn.

  • Meest recent