Serie A in rouw: Italiaans international en gerespecteerd kapitein sterft onverwacht op hotelkamer

Foto: rr

De Italiaanse voetbalwereld is in rouw en er wordt zondag niet gevoetbald in de Serie A. De reden is het plotse en onverwachte overlijden van Fiorentina-kapitein Davide Astori.

De 14-voudig Italiaans international was pas in januari 31 jaar en twee weken geleden vader geworden, maar overleed in zijn slaap in een hotel in Udine. Daar moest hij normaal gezien vandaag een wedstrijd spelen met zijn Fiorentina tegen het Udinese van Bram Nuytinck (ex-Anderlecht).

Het levenloze lichaam van Astori werd zondagochtend gevonden op zijn kamer van het La di Moret Hotel. Hij overleed aan een hartfalen. Fiorentina bevestigde het nieuws op zijn website en spreekt van een "plotse ziekte". “We zijn geshockeerd door het overlijden van onze kapitein. Dit is een vreselijke situatie. We hopen op respect voor zijn familie, zeker vanuit de media.”

"Hij kwam niet opdagen bij het ontbijt om 9u00 terwijl hij normaal de eerste is", voegde de persverantwoordelijke toe aan de officiële communicatie. "En dus gingen ze even controleren want Davide sliep alleen op een kamer."

Astori was een jeugdproduct van Milan maar verhuisde in 2008 naar Cagliari, waar hij samenspeelde met Radja Nainggolan. Via AS Roma kwam de centrale verdediger bij Fiorentina terecht, waar hij de laatste twee seizoenen kapitein was. Op Twitter stroomden de reacties van collega's en ploeggenoten massaal binnen...

Door vtvn
Meer voetbal