Nono Wauters maakt Koen en Valerie trots : “De kleine ademt plezier uit”

De appel valt niet ver van de boom, ook niet ten huize Koen Wauters (50). Twee jaar nadat dochter Zita (13) haar debuut maakte in ‘Kadanza Together’, was zoon Nono (11) dit weekend te zien in een andere Ketnetmusical, ‘Team U.P’. “Die kleine ademt plezier uit”, zei een fiere Koen.

Nono Wauters speelde dit weekend vier voorstellingen van Teamp U.P. in het Plopsa Theater in De Panne. Toen we hem na zijn tweede show spraken, stuiterde hij nog op en neer van plezier. “Ik ben heel tevreden. Het was een prachtige show, ook met dank aan het publiek. Dit is zalig om te doen met zo’n leuke bende. Ik was héél zenuwachtig en heb een paar foutjes gemaakt door de stress, maar het viel mee.”

De 11-jarige zoon van Koen Wauters en Valerie De Booser speelt in de ­musical Jo, de helft van een energieke tweeling op een sportschool waar alles in het teken staat van winnen en presteren. Naast drie volwassen hoofdrolspelers doen 24 jonge talenten mee die allen op niveau presteren. Nono Wauters heeft zijn plaats er niet ­gestolen: expressie en ­enthousiasme te over. ­Vader Koen was fier: “Ik ga nog eens terugkomen, want ik heb vooral naar Nono ­gekeken. Je ziet dat hij het graag doet, die kleine ademt het uit. Hij deed ook meer dan de danspasjes, hij voegde er veel cool en swag aan toe.”

Nono Wauters maakt Koen en Valerie trots : “De kleine ademt plezier uit”
Foto: Foto Kurt

“Beter dan vakantie"

Voor Koen en Valerie was al langer duidelijk dat zoon Nono kon dansen en zingen. “Al is dit nog iets anders”, zegt Valerie. “Dit is geen speeltuin, de lat ligt hoog. Ik heb dat ook gezien toen Zita meedeed in de musical. Wat zij op korte tijd geleerd heeft, echt ongelooflijk.”

Koen zegt dat Nono enorm gemotiveerd was: “Alle ­vakanties, woensdagen, weekends was hij bezig. Hij vond het niet erg, het was beter dan vakantie. We voelden dat hij het echt wou, en dan is het fijn dat hij de ­selectie haalt en niet ont­goocheld wordt.” Valerie: “Wie zijn wij om hem dit te ontzeggen als hij dit zo graag wil? We houden het wel ­binnen de perken, want voor Zita komen erg veel aanvragen. School gaat voor.”

Solo in de kerk

Als kind waren Koen en ­Valerie er ook al vroeg bij. Koen: “Ik zong op mijn acht jaar solo in de kerk, maar ik was meer een voetballer.” Valerie: “Ik startte op mijn twaalfde als model. Ik wou dansen en acteren, maar mocht niet van mijn ouders. Ze hadden een zaak en konden me niet overal naartoe brengen. Maar ik ben blij te zien dat de kinderen dat toch van mij hebben.”

Door tdl