Jill Peeters doe je geen plezier met bloemen

© vtm

Vlak voor elk weerbericht gaat Jill Peeters (42) even naar buiten om bij VTM het weer op te snuiven. Een klein wist-je-datje uit Alloo Bij, waarin de weervrouw de kijkers nog een tip geeft: met een bos bloemen doe je haar écht geen plezier.

tdl

Gebeten door het weer: dat is het minste wat je kunt zeggen van Jill Peeters. Luk Alloo trekt met de weervrouw naar Leuven, waar ze haar eerste jaar geografie vanuit een horizontale ­positie afwerkte: Peeters moest door een rugblessure het bed houden. “We hadden les op verschillende plekken in Leuven, ik moest dat bed laten vervoeren in een kleine bestelwagen. Ik was ook de bekendste student van mijn jaar, ik was die met haar bed.”

Huilen onder de douche

Na haar studies schreef Jill Peeters een sollicitatiebrief naar de VRT met in grote letters “ik wil weervrouw worden”; dat wou ze al toen ze zeven jaar was. Ze slaagde voor een screentest, maar er was geen plaats omdat de VRT al ­Sabine Hagedoren en Frank Deboosere had: “Toen ik thuiskwam, ben ik onder de douche gaan staan en beginnen te huilen. Niets zo zielig als huilen onder de douche.”

Jill Peeters doet veel meer dan het weer alleen. Ze houdt tal van lezingen over klimaatopwarming en duurzaamheid. Ze probeert ook consequent te zijn in wat ze predikt. Op de markt biedt Luk Alloo haar een bos bloemen aan, maar daar doe je Jill Peeters eigenlijk geen plezier mee: “Serres voor bloemen moeten verwarmd en verlicht worden, daar gaat veel energie verloren. Na een voordracht hoeven mensen me dus geen bloemen te geven. Want dat klopt niet, na een ecologisch verantwoorde, duurzame presentatie.”

Haar gezin houdt de ­weervrouw privé, maar Luk Alloo mag wel mee de ­natuur in: uren wandelen aan een stevig tempo is voor Jill Peeters pure ontspanning.

INFO

Alloo bij

VTM, 21.40 uur

Aangeboden door onze partners