Brussels staatssecretaris Debaets vraagt sterk signaal van rapper Damso zelf. “Vrouwen beledigen kan niet door de beugel”

Bron © BELGA
Brussel -

Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets vindt dat er een sterk signaal nodig is van de rapper Damso zelf, die aangezocht is om het WK-lied te schrijven, maar omstreden is wegens zijn vrouwonvriendelijke teksten. Debaets stelt voor dat de Belgische Voetbalbond samen met de spelers en de rapper Damso zich inschakelen in de strijd tegen seksuele intimidatie.

Bianca Debaets vraagt de Voetbalbond in een brief om in de aanloop naar de voetbalmatch van de Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië in Brussel op 27 maart voor een delegatie van de spelersgroep en de rapper Damso een screening te organiseren van de documentaire ‘Femme de la rue’. Aansluitend kan een gesprek plaatsvinden met enkele slachtoffers van seksuele intimidatie. “Het kan een sterk signaal zijn dat ook populaire figuren uit de sport- en muziekwereld zich achter een vrouwvriendelijke leefomgeving scharen”, vindt de staatssecretaris.

De Koninklijke Voetbalbond heeft misschien een populaire rapper willen kiezen voor het nieuwe WK-lied maar sommige teksten van Damso zijn ongelofelijk bruut, seksistisch en vrouwonvriendelijk, aldus Debaets. “Als de Voetbalbond beslist om een andere rapper of zanger te kiezen, dan blijven Damso’s teksten nog altijd bestaan en verandert er au fond relatief weinig. Het zou goed zijn mocht de Voetbalbond samen met de spelers en met Damso een krachtig signaal geven dat vrouwen beledigen absoluut niet door de beugel kan. Wil de rapper daar niet op ingaan dan is hij het platform om het WK-lied voor de Rode Duivels te maken niet waard.”

AANGERADEN