Sofie Dumont eert vader als ambassadrice van Stichting tegen Kanker

De tv-kok ging eerder al koken op het kinderkamp van de Stichting tegen Kanker. Foto: vtm

Ze heeft al langer een speciale band met de organisatie, nu leent ze er ook haar gezicht aan: tv-kok Sofie Dumont (44) wordt de nieuwe ambassadrice van de Stichting tegen Kanker. “Het is een mooi en warm goed doel dat me echt na aan het hart ligt”, vertelt Dumont. “Ik wil er vooral zijn voor de kinderen en ze voor even hun ziekte laten vergeten.”

Dumont schaart zich al enkele maanden ­actief achter de Stichting tegen Kanker. In de zomer ging ze koken op het kinderkamp van de stichting, en in oktober trok ze samen met hen naar dierenpark Planckendael voor de ­Nationale Kinderkankerdag. Daar trakteerde ze de jonge patiëntjes telkens op aangepaste snacks. “We maakten samen chocolademousse, ijsjes, fruitcakes, allemaal op maat van de speciale dieetvereisten die ­kinderen in behandeling hebben. Ik vind het belangrijk dat ze af en toe gewoon weer even kind kunnen zijn.”

Het ambassadeurschap heeft ook een speciale betekenis voor Dumont. “Ik verloor zelf mijn vader aan een zeer agressieve kanker”, zegt ze. Haar vader overleed dik tien jaar geleden aan pancreaskanker. “Hij was een bon vivant en kon zó genieten van lekker eten en drinken. Dat was mooi om te zien, maar achteraf besefte ik dat hij mede daardoor ziek is geworden. Het is allemaal zo snel gegaan. Met Valentijn kwam hij nog nietsvermoedend in ons restaurant eten, in juni is hij gestorven”, vertelde ze daarover eerder in De Morgen.

Door bpr, dvg