Top drie pakt thuis de volle buit in EuroMillions Volley League

Bron © BELGA
Brussel -

Na de vierde speeldag van de eerste play-off-fase in de EuroMillions Volley League lijkt alles beslist. Tenzij er op de laatste twee speeldagen nog grote verrassingen gebeuren, speelt de top vier uit de reguliere competitie - zoals verwacht - ook tegen elkaar in de play-offs.

In poule A was Maaseik - dat als leider de nacompetitie introk - de grote favoriet. Ook thuis tegen Borgworm kwam het niet in de problemen. Net als in de vorige wedstrijd had Maaseik aan drie sets (25-16; 25-18; 25-16) genoeg om te winnen. Gevert (18 punten) scoorde het vlotst.

Bekerwinnaar Roeselare won zaterdag vlot in Leuven en liet zich ook thuis niet verrassen door de nummer vijf uit de competitie. De eerste set ging wel naar de bezoekers, maar daarna deden de West-Vlamingen de wedstrijd kantelen (23-25; 25-13; 25-10; 25-21) met Tuerlinckx (17), Coolman (15) en Verhanneman (14) als topscorers.

In poule C stonden nummer drie Menen en nummer vier Aalst tegenover elkaar. Beide ploegen deelden opnieuw de punten en het was weer de thuisploeg die de meeste punten pakte (18-25; 30-25; 19-25; 25-17; 18-16). Winkelmuller en van Walle scoorden allebei 21 punten.

Op de laatste twee speeldagen spelen de laatsten uit de groep nog tegen de nummers één en twee. De groepswinnaars stoten dan rechtstreeks door naar de eindfase, samen met de beste nummer twee.

    Meest recent