Zwaar verdict voor Poels en Geschke: sleutelbeenbreuk na valpartijen in Tirreno en Parijs-Nice

De Nederlander Wout Poels (Sky) is vrijdag letterlijk uit koers gevallen in Parijs-Nice. Poels viel enkele kilometers voor het einde van de zesde etappe. Zijn team maakte kort later bekend dat hij de koers niet meer hervat. Poels was de rit begonnen als de nummer twee in het algemeen klassement, op 15 seconden van de Spaanse leider Luis Léon Sanchez. Ook Simon Geschke, gevallen in de Tirreno-Adriatico, brak zijn sleutelbeen.

Poels werd onderzocht in het ziekenhuis van Saint-Laurent-du-Var. De Nederlands-Limburger was in voorbereiding op de Ronde van Italië, waar hij samen met ploegmaat en Tourwinnaar Chris Froome van start wil staan. Het ligt in de planning dat Poels ook meedoet in de Ronde van Frankrijk. Normaal gesproken is Froome ook daar de kopman van Sky, maar de Brit wacht mogelijk een schorsing.

Sleutelbeenbreuk voor Simon Geschke

Ook de Duitser Simon Geschke (Sunweb) brak zijn sleutelbeen, hij viel in de derde etappe van de Tirreno-Adriatico (WorldTour). Geschke, die ook drie jaar geleden al zijn sleutelbeen brak, moest de Tirreno verlaten en wordt binnen een week in Freiburg in eigen land geopereerd. Volgens zijn ploegdokter zou Geschke vier à vijf weken buiten strijd zijn.

LEES OOK

Nu in het nieuws