Voorpost betoogt zonder rellen tegen moskee

Bron © BELGA

Foto: fvv

Gent -

Ongeveer 160 mensen hebben zaterdag deelgenomen aan de betoging van de extreemrechtse actiegroep Voorpost tegen de bouw van een moskee in de Rabotwijk in Gent.

De politie was op alles voorzien en zette zelfs een helikopter in maar de betogers - onder wie veel Nederlandse leden van Voorpost - hielden zich mooi aan het parcours. Zij scandeerden slogans als “Geen jihad in onze straat” en “Wij zijn moe, grenzen toe”.

Voorpost betoogt zonder rellen tegen moskee
Filip De Winter neemt een selfie Foto: fvv

Onder de betogers ook onder anderen federaal parlementslid Filip De Winter en Gents gemeenteraadslid Johan Deckmyn, beiden van Vlaams Belang. Ook ex-nieuwsjournalist Reddy De Mey droeg een bordje met daarop “Stop Islamisering”.

Voorpost betoogt zonder rellen tegen moskee
Er nam een grote delegatie van Voorpost Nederland deel aan de betoging Foto: fvv

De betoging zou oorspronkelijk plaatsvinden op 17 februari, maar burgemeester Daniel Termont had die verboden. De Raad van State gaf wel zijn goedkeuring en daarop verzamelden zaterdag zowat 160 mensen op het Gentse Sint-Baafsplein.

Voorpost betoogt zonder rellen tegen moskee
De betoging was gericht tegen de bouw van de grote moskee in de Rabotwijk Foto: fvv

De politie hield alles in de gaten, maar de betoging verliep vlekkeloos, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. “Ze heeft ongeveer dertig minuten geduurd, maar is volledig zonder incidenten verlopen.”

()

Door gn/blg