Bewezen: Scarlett Johansson heeft de perfecte lippen

Foto: REUTERS

Actrice Scarlett ­Johansson heeft de meest aantrekkelijke lippen op aarde. Dat is de uitkomst van een studie bij 560 plastisch chirurgen en 560 willekeurig gekozen ondervraagden in 35 verschillende landen.

Scarlett Johansson heeft de meest 'kuswaardige' lippen ter wereld en dat is bovendien wetenschappelijk bevestigd. De onderzoekers, onder leiding van de Duitse dokter Paul Heidekrueger, besluiten daaruit dat vrouwen wiens boven- en onderlippen precies even dik zijn, het meest aantrekkelijk zijn. En de Amerikaanse actrice, bekend van onder meer 'Lost in Translation' en 'The Avengers', scoort een perfecte één op één. 

De deelnemers aan het onderzoek kregen een groot aantal foto's te zien met de vraag aan te geven wie de aantrekkelijkste mond had. Scarlett, dus. Al scoorden actrice Emma Watson en model Rosie Huntington-Whiteley ook niet slecht. Maar daar plaats de hoofdonderzoeker wel zelf een kanttekening bij. "Onze studie is een weerspiegeling van de huidige trends en is onderhevig aan verandering, net zoals de mode", zegt Heidekreuger.

Door jvr, flb