Mama deelt selfie met flink litteken om te waarschuwen voor zonnebanken

Bron © the independent

Foto: Shutterstock

Mallory Lubbock, een Amerikaanse mama van twee, heeft op Facebook enkele selfies gedeeld van haar gezicht nadat een vlekje huidkanker aan haar lip werd verwijderd. Als tiener was Mallory een fervente fan van onder de zonnebank gaan, maar daar heeft ze nu spijt van. "Ik zal er alles aan doen om te vermijden dat mijn dochter onder een zonnebank gaat liggen en dat zolang ze onder mijn dak woont."

Mallory Lubbock heeft een flinke jaap aan haar bovenlip, het resultaat van een operatie waarbij een melanoom werd verwijderd. De 26-jarige mama van twee kindjes wordt namelijk met huidkanker geconfronteerd. Volgens haar dokter is dat het gevolg van de vele uren die ze onder de zonnebank doorbracht als tiener. Om anderen daarvoor te waarschuwen, deelde ze op Facebook enkele foto's van na de ingreep.

"Mijn eerste kankervlekje werd zonet verwijderd. De volgende keer moet ik teruggaan om de wonde te laten controleren en om een afspraak te maken om mijn hele lichaam te laten onderzoeken. Dat zal ik nog regelmatig moeten doen en waarschijnlijk zelfs voor de rest van mijn leven, want er zullen ongetwijfeld nog meerdere pijnlijke afspraken volgen om alle kanker weg te nemen", klinkt het. 

"Verdorie toch, jij 16-jarige Mallory die twee jaar elke dag onder de zonnebank ging. Ik zal er alles aan doen om te vermijden dat mijn dochter onder een zonnebank gaat liggen zolang ze onder mijn dak woont. Ik hoop dat als ze zal zien wat ik nu doormaak, dat zal volstaan om haar daarvan te overtuigen."

Mallory is trouwens niet de enige die anderen oproept om niet langer naar de zonnebank te gaan. Ook de Stichting tegen Kanker doet dat. "Zonnebankgebruikers lopen 20 procent meer risico op melanoom, de meest agressieve vorm van huidkanker. Bij gebruikers onder de 35 jaar loopt het risico zelf op tot 59 procent", klinkt het.

Door flb