“Nu niet verliezen op Male”

Hendrik Baert probeert met een rugworp Jabbeke langszij te brengen. Foto: jAN vANHECKE

Brugge / Jabbeke -

Sint-Michiels won de spannende topper der leiders tegen Jabbeke met 13-11 en komt zo alleen aan de leiding, met virtueel één punt voorsprong op kampioen Male, dat zijn topmatch tegen Ichtegem uitgesteld zag.

Sint-Michiels begon gehandicapt aan de wedstrijd tegen Jabbeke. Kapitein Bart Rosseel blesseerde zich tijdens de opwarming, waardoor Robin Grieve twee wedstrijden diende te spelen. Jabbeke rook zijn kans en liep uit tot 3-7. De wedstrijd leek beslist, maar coach Paul Vanheerentals herschikte zijn aanval gesteund door de fans kwam Sint-Michiels opnieuw in de wedstrijd. Aanvallend maakten beide ploegen te veel fouten of ze beten telkens de tanden stuk op de sluitstukken Hannes Timmerman en Hendrik Baert. Uiteindelijk won Sint-Michiels verdiend met 13-11 na een uiterst verdedigende partij.

“Het uitvallen van Bart Rosseel was mentaal heel zwaar en daardoor speelden we het eerste kwartier niet goed”, aldus Joeri Vandenberghe, gelegenheidsaanvoerder bij Sint-Michiels. “We hadden onze aanval zowel op de tweede als op de derde worp moeten aanpassen. Na een mooie rugworp kwamen we in de match. Onze fans gaven ons vleugels en na de peptalk van onze coach gingen we nog een niveau hoger spelen. Onze zege was zeker verdiend. Vanaf nu bereiden we ons voor de volgende topper, zaterdag op Male. Als we daar verliezen, is de overwinning tegen Jabbeke een maat voor niets geweest. Hopelijk kunnen we Rosseel recupereren.”

“Wij hadden altijd moeten winnen”, zei Jabbeke-kapitein Vincent Mahieu. “We komen vier punten voor, maar het was net alsof we schrik kregen. We hadden de wedstrijd strakker in handen moeten nemen. Nu, de competitie is nog niet verloren. Ook wij moeten nog tegen Male. Het wordt moeilijk maar de titel is nog mogelijk.”

Male wil leider worden

De Maalse coach Curt Bonne was een aandachtige toeschouwer en heeft zijn plannetje voor zaterdag al klaar. “Ik vond het geen hoogstaande topper. Er werd goed verdedigd, maar de aanval was niet super. Jammer dat onze wedstrijd tegen Ichtegem wegens wateroverlast afgelast werd. Sint-Michiels zit in de goede flow, maar toch willen we zaterdag opnieuw aan de leiding komen.”

Door Jan Vanhecke