Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

COMMENTAAR. “Aan het doortastende optreden van de minister tegen het voedselagentschap zit een geurtje. Er waren signalen zat dat er wat mis was”

COMMENTAAR. “Aan het doortastende optreden van de minister tegen het voedselagentschap zit een geurtje.  Er waren signalen zat dat er wat mis was”

Peter Mijlemans Foto: Marc Herremans - Corelio

Soms gaat het snel. Ook met iets wat al jaren aan het rotten is. Groen leek gisterochtend nog alleen te staan met de vraag voor een doorlichting van het Voedselagentschap (FAVV). Aanleiding was uiteraard het vleesschandaal bij ­Veviba, waar 70 procent van de waar niet voldeed aan de reglementering. Het was amper namiddag of minister Denis Ducarme (MR) had al een audit besteld om het FAVV te hervormen. Hij ging verder dan iedereen had verwacht. Na het zoveelste voedselschandaal lijkt dat ook meer dan wenselijk. Er zijn en waren heel wat vragen te stellen over de manier waarop het FAVV reageerde en reageert. Over de werking en of die wel adequaat is. En hoe het kan dat er eerst uit Kosovo een klacht moet komen voor de hele carrousel aan het licht komt. Vlees uit Kosovo, wij zouden het niet in de pan durven te leggen, zelfs niet met alle officiële stempels erop en eraan. ­Kosovo, een half ontwikkelingsland.

LEES OOK. Landbouwminister kondigt hervormingen aan bij Voedselagentschap na vleesfraude: “Maffiapraktijken”

Aan het plotse doortastende optreden van Ducarme zit ook een geurtje. In de ­ ...