Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

Waarom je vlees dat 12 jaar lang bevroren is prima kunt eten (maar of het smaakt is wat anders)

Waarom je vlees dat 12 jaar lang bevroren is prima kunt eten (maar of het smaakt is wat anders)

Themabeeld. Foto: Shutterstock

Dankzij een klacht uit Kosovo kwam het schandaal bij vleesverwerker Veviba aan het licht: ingevroren vlees dat twaalf jaar oud was, werd geleverd met een etiket waarop stond dat het product uit 2016 kwam. “Er is geen gevaar geweest voor de consument”, stelde minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) maandag. Word je dan niet ziek van vlees dat zoveel jaar oud is, ook als is het ingevroren? We vroegen het een expert.

Veviba leverde twee jaar geleden ingevroren vlees van twaalf jaar oud aan een bedrijf in Kosovo. Op de etiketten stond dat het voedsel uit 2016 kwam. Zo kwam de bal naar de fraude bij de vleesverwerker ...