Toch breuk en operatie voor Loïc Vliegen nadat hij omvergereden werd door auto: geen Waalse klassiekers

© BELGA

Loïc Vliegen beleefde na Nokere Koerse een nare ervaring. Onderweg naar de autocars van de ploegen die in Kruishoutem stonden opgesteld, werd de Waal van Team BMC omver gereden door een auto. Aanvankelijk was hij zelf nog positief maar onderzoek achteraf wees uit dat hij toch een handwortelbeentje heeft gebroken… Een drama voor Vliegen, die zo de Waalse klassieker mist.

hc

“Ineens zwenkte die auto naar links uit, ik kon dat voertuig onmogelijk ontwijken. Van het ene op het andere moment lag ik op de motorkap. “Het gevolg is een pijnlijke schouder, schaafwonden en blauwe plekken”, aldus de twaalfde van Danilith Nokere Koerse.

Aanvankelijk was hij zelf nog positief maar onderzoek achteraf wees uit dat hij toch een handwortelbeentje heeft gebroken… Een drama voor Vliegen, die zo Handzame Classic en de Ronde van Catalonië mist. Daar wilde hij de basis leggen voor een Ardens offensief, voor de topwedstrijden bij hem thuis...

“Het gaat om een niet-verschoven breuk”, legt BMC-arts Max Testa uit. “Om zijn herstel te versnellen, wordt Loïc maandag geopereerd om de breuk te stabiliseren. Als alles volgens plan verloopt, mag hij zeven tot tien dagen na de operatie hervatten op de rollen. Hij zal zeker vier weken nodig hebben alvorens hij weer kan koersen.”

"Een grote ontgoocheling"

De 24-jarige Vliegen moet dus een kruis maken over de Waalse klassiekers. “Dat is een grote ontgoocheling want ik had de goede vorm beet en de Ardense klassiekers waren een echt doel”, zegt hij vrijdag in een persbericht van zijn ploeg.

“Ik had pijn in mijn schouder en mijn pols maar dacht niet dat het al te erg was. Na enkele uren in het hotel begon mijn pols pijn te doen, dus trok ik naar het ziekenhuis. Daar bleek mijn scafoïde gebroken. Ik hoop snel weer fit te zijn en in vorm te raken voor mijn volgende doelen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten