Dat belooft voor de bekerfinale: Standard-fans zetten stations in vuur en vlam en veroorzaken heibel op de trein

Vanavond spelen Genk en Standard de finale van de Croky Cup, oftewel de Belgische beker. De fans van Standard verzamelde vroeg op de middag al in het station Luik-Guillemins. De sfeer zat er meteen goed in. Met grote spandoeken en Bengaals vuurwerk begonnen de Luikse supporters aan de hun reis richting het Koning Boudewijnstadion. Richting Brussel ging het er minder fraai aan toe op de trein. Er werd vuurwerk afgestoken en aan de noodrem getrokken, brandweer en politie rukten uit. Ook in het Centraal Station van Brussel lieten de Luikse fans zich opmerken.

POLL. Wie wint de bekerfinale tussen Standard en Genk?

Net als bij Genk was het enthousiasme groot bij de achterban van de Rouches. De 20.000 tickets voor de finale waren dan ook snel de deur uit.

Lees ook (N+):COMMENTAAR. Voetbalfeest met haken en ogen

Onderweg naar Brussel waren er al ongeregeldheden. Zo werd er ter hoogte van Erps-Kwerps vuurwerk afgestoken op een trein die van Luik kwam en werd er aan de noodrem getrokken, zo bevestigde de NMBS. De brandweer rukte uit, maar de trein passeerde het lokale station zonder te stoppen.

In het Brusselse Centraal Station zorgden Luikse fans voor nog meer amok. De hele hal vulde zich met rook, tot irritatie van andere reizigers. “Ze waren niet agressief, maar staken wel veel bommetjes af”, getuigde een reizigster aan onze redactie. “Ze waren vooral luidruchtig en onbeleefd. Ik panikeerde wel door de rook en wist niet goed wat er gaande was. De politie stond er ook gewoon naar te kijken. Andere reizigers waren opvallend rustig, al zijn er paar die boos reageerden.”

In de straten van Brussel bouwden de Luikenaars verder een feestje. De honger naar een prijs is duidelijk groot, het wordt ondanks de ijskoude temperaturen een warme avond op de Heizel. De politie staat alvast klaar met waterkanonnen.

Lees ook:Spelers van Genk keuren de grasmat in het Koning Boudewijnstadion… en trekken een bedenkelijk gezicht

Door rahe
Meer voetbal