Acrobaat van Cirque du Soleil maakt dodelijke val tijdens voorstelling

Bron © BELGA

Yann Arnaud in actie Foto: rr

Een acrobaat van het vermaarde Cirque du Soleil is zaterdagavond overleden nadat hij bij een voorstelling van het spektakel ‘Volta’ in Tampa (Florida) een zware val had gemaakt. Dat meldt het in Montreal gevestigde bedrijf zondag.

De artiest, Yann Arnaud, maakte zijn val tijdens het uitvoeren van enkele luchtsalto’s. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele uren later aan zijn verwondingen bezweek. Arnaud werkte al meer dan vijftien jaar voor het gezelschap.

Momenteel reist Cirque du Soleil de wereld rond met hun Volta-show. Eind vorig jaar deden ze ook België aan. De twee shows in het Amerikaanse Tampa werden afgelast. Cirque du Soleil laat weten dat hun prioriteit momenteel ligt bij het verwerken van het verlies. Ze geven ook aan dat ze hun volledige medewerking zullen verlenen aan het onderzoek naar het ongeval. Hoe het nu verder moet met de show, is nog niet duidelijk.

Het is niet de eerste keer dat een artiest overlijdt tijdens een tournee. Zo liet Olivier Rochette in 2016 het leven na een ongeval met een heftruck bij het klaarzetten van het podium.

 

 

 

VOOR ABONNEES