Opvallend: het zijn de speelsters die Monami opzij zetten als Fed Cup-kapitein

Dominique Monami is Fed Cup-kapitein af. Zaterdag schoof de bond haar opzij. Of beter: de speelsters. “Met sommigen was er een vertrouwensbreuk, waardoor wij moesten ingrijpen”, verklaart bondsvoorzitter André Stein. Ivo Van Aken, technisch directeur bij Tennis Vlaanderen, springt voor één duel in.

De 44-jarige Monami was op 28 september 2016 aangesteld als opvolgster van Ann Devries. Onder haar bewind bereikte België nochtans voor het eerst sinds 2012 Wereldgroep 1, de verzameling van de acht beste landen ter wereld. “Het zijn inderdaad niet de resultaten die Dominique fataal zijn geworden”, aldus Stein. “Maar bij sommigen was er na de nederlaag tegen Frankrijk geen confiance totale meer ten aanzien van de kapitein.”

Ivo Van Aken springt in

Op 11 februari jongstleden verloor België de kwartfinale tegen Frankrijk, waardoor in Italië (21 en 22 april) het behoud in de Wereldgroep op het spel staat. Die confrontatie wordt geleid door Ivo Van Aken, technisch directeur bij Tennis Vlaanderen en succesvol kapitein rond de eeuwwisseling. In 2001 won België met het wonderspan Clijsters/Henin dit evenement. “Ik ben graag bereid om voor die ene confrontatie in te springen, maar nadien moet er een oplossing op langere termijn komen,” stelt de Antwerpenaar.

Door mv
    Meest recent