‘Vdb’s go Epic’ moet stof slikken in Zuid-Afrika

Kurt en Jurgen (rechts) Van den Broeck

Jurgen Van den Broeck is samen met zijn broer Kurt van start gegaan in de Cape Epic, een meerdaagse mountainbikewedstrijd voor duo’s in de Zuid-Afrikaanse Kaapprovincie. Hopelijk hebben ze genoeg washandjes mee.

De ex-Tourtopper is samen met zijn broer Kurt van start gegaan in de Cape Epic. De eerste etappe bracht de duo’s van Robertson naar Robertson, goed voor een tocht van 110 kilometer waarin ze 1900 hoogtemeters moesten overwinnen.

De dagzege ging naar de Duitse topper Manuel Fumic en zijn Braziliaanse ploegmaat Henrique Avancini, voor de Tsjech Kulhavy. Onze landgenoot Frans Claes eindigde knap achtste op net geen zes minuten van de winnaar.

‘Vdb’s go Epic’ moet stof slikken in Zuid-Afrika
De VdB’s in actie

De broertjes Van den Broeck eindigden op de 62ste plaats op bijna 43 minuten van de ritwinnaars. Er rijden trouwens heel wat ex-profs mee in Zuid-Afrika. Erik Dekker finishte als 53ste, vijf minuten sneller dan de VdB’s. Het Amerikaanse duo George Hincapie - Christian Vande Velde had dan weer drie minuten meer nodig om de volledige afstand af te leggen. De beelden achteraf maakten duidelijk dat het een stoffige tocht is geworden voor de deelnemers.

Bij de vrouwen eindigde Githa Michiels en haar Zwitser ploegmaat Ariane Lüthi op een knappe tweede plaats, op nauwelijks 52 seconden van het winnende duo Langvad-Courtney.

Door gvdl