Loena Hendrickx met persoonlijk record geplaatst voor vrije kür op WK kunstschaatsen in Milaan

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Loena Hendrickx heeft zich woensdag met een persoonlijk record op de korte kür geplaatst voor de vrije kür op het WK kunstschaatsen in Milaan. Na afloop van het korte programma staat ze op de tiende plaats.

De 18-jarige Hendrickx, die op de voorbije Winterspelen in Pyeongchang als zestiende eindigde, verpulverde op de tonen van Madonna’s Frozen met 64.07 punten haar persoonlijk record. Haar vorige PR bedroeg 57.54, geschaatst bij haar WK-debuut vorig jaar in Helsinki. Daar werd ze vijftiende. Eerder dit jaar eindigde de Kempense op het EK in Moskou op de vijfde plaats.

Regerend olympisch en Europees kampioene Alina Zagitova is voorlopig tweede met een waardering van 79.51. De topfavoriete uit Rusland moest haar meerdere erkennen in de Italiaanse Carolina Kostner (80.27). De eerste 24 van de 37 deelneemsters plaatsten zich voor de vrije kür van vrijdagavond. De Russin Evgenia Medvedeva verdedigt haar wereldtitel niet wegens een voetblessure.
Loena Hendrickx’ oudere broer Jorik (25), veertiende in Pyeongchang, is er niet bij in Milaan. Hij laat na een slopend seizoen het WK aan zich voorbijgaan.

  • Meest recent