"De ploeg heeft heel de dag goed werk geleverd"

Quick-Step Floors pronkt met Belgische dominantie op Twitter: "#WayToRide"

© Belga

Elia Viviani snelde woensdag naar de zege in de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne. De Italiaan van Quick-Step Floors was de snelste in een massaspurt. Alweer een feestje dus bij het team van Patrick Lefevere, dat op Twitter maar al te graag pronkte met de Belgische dominantie.

vtvn

LEES OOK: Elia Viviani wint nieuwe Driedaagse Brugge-De Panne na spektakel in De Moeren

Deze tweet stuurde Quick-Step Floors vlak na de zege van hun Italiaanse spurter de wereld in:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De laatste vijf wedstrijden op Belgische bodem werden dus gewonnen door een renner van de stal van Lefevere. In de GP Le Samyn op 27 februari ging de overwinning naar Niki Terpstra. Vijf dagen later won het Franse talent Rémi Cavagna Dwars door West-Vlaanderen (Johan Museeuw Classic). Op 14 maart was de Nederlander Fabio Jakobsen de snelste in Nokere-Koerse, twee dagen later won de Colombiaanse spurter José Alvaro Hodeg de Handzame Classic.

Vandaag was het dus alweer prijs voor Quick-Step Floors, deze keer met Viviani die zijn eerste zege op Europese bodem van het seizoen boekte. De volgende wedstrijd in ons land is vrijdag. Afwachten of de troepen van Lefevere hun reeks kunnen doorzetten met een zege in de E3 Harelbeke.

"En nu schitteren op de Vanackerestraat in Wevelgem"

“De aankomst is hier altijd zeer gevaarlijk”, verklaarde de Italiaan na afloop. “Iedereen wil in de beste omstandigheden de laatste bocht naar rechts aansnijden. Maar de ploeg heeft heel de dag goed werk geleverd. Ik kon rekenen op een goed team om me perfect af te zetten.”

“Het liep alvast beter dan in Milaan-Sanremo, waar ik op een teleurstellende 19e plaats eindigde”, vervolgde de Italiaan. “Dit is opnieuw een heel belangrijke zege in een mooie koers. Ik kwam de passage over de Kemmelberg goed door en dan was er dat gebeuren aan De Moeren. Die polderstrook deden we driemaal aan. En juist die plaats komt ook volgende zondag aan bod tijdens Gent-Wevelgem, een wedstrijd waar ik ook wel naar uitkijk.”

“Ik heb hier in de De Panne mijn eerste zege in Europa binnen. Dat wou ik absoluut na mijn zegetochten in Australië, Dubai en Abu Dhabi. Mijn volgende grote doel is ritwinst in de Ronde van Italië, maar eerst wil ik nog eens schitteren op de Vanackerestraat in Wevelgem. Daar wil ik weer een gooi doen naar de zege”, besloot Viviani.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt