Griekse competitie ligt nog steeds stil nadat voorzitter veld betrad met pistool: vier clubs weigeren voorlopig te hervatten

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Vier clubs, met onder meer regerend landskampioen Olympiakos, hebben donderdag de voorstellen van de regering geweigerd om de Griekse competitie te hernemen. De Super League ligt stil nadat de voorzitter van PAOK Saloniki op 11 maart het veld betrad tijdens het duel met AEK Athene. Daarbij droeg hij een holster met pistool.

Lees ook: Griekse voetbaltopper ontspoort: woedende voorzitter gaat verhaal halen bij ref en betreedt veld met pistool

Na het incident besliste de viceminister voor Sport Yiorgos Vassiliadis om het kampioenschap “tot nader order” op te schorten. Woensdag legde Vassiliadis de zestien eersteklassers een stappenplan voor. Alle clubs moeten hiermee akkoord gaan vooraleer er opnieuw wedstrijden worden gespeeld.

Griekse competitie ligt nog steeds stil nadat voorzitter veld betrad met pistool: vier clubs weigeren voorlopig te hervatten
Ivan Savvidis veroorzaakte een crisis met zijn actie. Foto: AFP

De voorgestelde maatregelen zouden ingaan vanaf volgend seizoen. Zo zouden teams automatisch degraderen als ze drie keer op één seizoen betrokken zijn bij geweld. Ook worden teams bestraft als bestuurders in het openbaar oproepen tot geweld. Bovendien worden de clubs volledig verantwoordelijk voor de veiligheid bij de wedstrijden die op eigen veld doorgaan, de politie blijft buiten de stadions.

Als alle teams tegen vrijdag instemmen met die maatregelen, zou het kampioenschap op 31 maart hervat kunnen worden. Maar Olympiakos, Panathinaikos, Larissa en Xanthi hebben al laten weten dat ze niet akkoord gaan. Zo stelt Olympiakos onder meer dat de clubs niet gehoord werden bij het opstellen van de maatregelen. AEK Athene, PAOK en Asteras Tripolis gaven wel groen licht.

De Grieks-Russische PAOK-voorzitter Ivan Savvidis verontschuldigde zich al nadat hij de Griekse voetbalwereld in een nieuwe crisis stortte.

Lees ook:FIFA is snoeihard voor Griekse voetbal na zoveelste incident: “Een Grexit is niet meer zo ver weg”

Meer voetbal