MR-voorzitter slaat scherpe toon aan over migratiebeleid: “België heeft regels”

© BELGA

MR neemt de verantwoordelijkheid over het terugkeerbeleid op zich, zo zegt voorzitter Olivier Chastel zaterdag in La Libre Belgique en La Dernière Heure. “We hebben 11.000 mensen teruggestuurd naar hun land van herkomst. Dit maakt deel uit van een onmisbaar evenwicht.”

“België heeft regels. Die respecteren we, men wordt opgevangen en geholpen en men is beschermd. Maar wanneer de regels niet gerespecteerd worden, is het terugkeerbeleid van toepassing. De laatste drie jaar (2015-2017) hebben we telkens 1.500 tot 1.700 criminelen zonder papieren teruggestuurd. We moeten het terugsturen van criminelen zonder papieren nog versterken”, dixit Chastel.

“Dit betekent meer plaatsen creëren in de gesloten centra. Daar zijn we mee bezig, de capaciteit zal verdubbeld worden. En we moeten blijven bilaterale akkoorden onderhandelen met andere landen, die hun illegale en delinquente illegalen moeten terugnemen.” Chastel breekt ook een lans om op te treden tegen schijnerkenningen van vaderschap en schijnrelaties.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten