België boven op World Cup turnen in Doha: goud voor Klinckaert en brons voor Derwael

Derwael pakte eerder al goud. Foto: AFP

Axelle Klinckaert heeft zaterdag op de wereldbeker turnen in het Qatarese Doha het goud veroverd op de grondoefening. Nina Derwael, die eerder al goud won aan de brug met ongelijke leggers, pakte ook brons op de balk.

Lees ook:Nina Derwael wint gouden medaille op WB turnen in Doha

Op de grond zette de 17-jarige Klinckaert met 13.333 punten de hoogste notering neer. Het goud moest onze landgenote delen met de Italiaanse Lisa Meneghini en de Noord-Koreaanse Kim Su Kong, die ook met 13.333 punten eindigden. Rune Hermans (13.133 ptn) strandde op de vijfde stek.

Derwael, die maandag haar achttiende verjaardag viert, heeft in Doha haar tweede medaille beet. Vrijdag zette ze op de brug met ongelijke leggers de hoogste score op de tabellen. Een dag later mocht ze een bronzen medaille op haar palmares bijschrijven. De Limburgse turnster werd met een score van 13.400 punten derde op de balk. Twee Françaises deden beter: Mélanie de Jesus dos Santos (13.933) en Marine Boyer (13.466).

Bij de mannen sloot Noah Kuavita zijn wereldbeker af op de achtste plaats aan de rekstok. In de finale haalde hij 12.5333 punten. De zege was voor de Kroaat Tin Srbic (14.800).

Door belga
    SPORT VOOR ABONNEES
    Meest recent