Slotrit voor Simon Yates, eindzege voor Valverde in Catalonië

De Engelsman Simon Yates heeft in de straten van Barcelona de slotrit van de Ronde van Catalonië gewonnen. De eindzege van Alejandro Valverde kwam niet meer in het gedrang, de Colombiaan Egon Bernal viel letterlijk en figuurlijk weg uit de top van het klassement.

gvdl

Het was in een snelle afdaling dat het gebeurde voor Bernal. Joaquim Rojas schoof onderuit en de Sky-renner, tweede in het algemeen klassement, kon de Movistar-renner niet meer ontwijken. Ook Daniël Martin was betrokken bij het incident. Bernal kon duidelijk niet meer verder en moest worden afgevoerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intussen was het vooraan volop oorlog. Het circuit op en rond de olympische site van Montjuic nodigde uit tot koersen en dat werd er ook gedaan. In de laatste rond reed Simon Yates weg uit een selecte kopgroep. De renner van Mitchelton-Scott, eerder dit jaar ook al ritwinnaar in Parijs-Nice, nam alle risico’s en werd niet meer bijgebeend door de rest van de kopgroep. Yates won voor Marc Soler, de Fransman Pierre Latour spurtte bij de achtervolgers het snelst. En dat bleek een belangrijke spurtzege. Door de vier bijhorende bonificatieseconden eindigt Latour in het algemeen klassement in dezelfde tijd als Yates maar op basis van de voorgaande resultaten was het Latour die mee op het podium mocht als derde in het eindklassement. Het eindklassement was voor Alejandro Valverde die zijn ploegmaat Nairo Quintana met 26” voorbleef.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zowel Valverde als Quintana zakken straks naar Vlaanderen af waar ze woensdag deelnemen aan Dwars door Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten