Sarah zag haar broer en zusjes niet opgroeien, maar toch: “Toen ze voor me stonden in de Inno, wist ik meteen wie ze waren”

Bron © Eigen verslaggeving

Foto: Blood Brothers

Antwerpen -

Tweelingbroers Mickey en Edward worden bij hun geboorte van elkaar gescheiden, en groeien in twee totaal verschillende milieus op. Het is eigenlijk de premisse van de musical ‘Blood Brothers’ die volgende week in première gaat in het Fakkeltheater in Antwerpen, maar voor Sarah Kefi, een van de vrouwelijke hoofdrollen, klinkt het verhaal van de twee broers niet eens vergezocht. Ook zij zag haar jongste broertje jaren niet meer na zijn eerste verjaardag.

“De laatste keer dat ik mijn halfzusjes en halfbroertje zag, was mijn broertje één jaar. Toen is er iets gebeurd tussen mijn vader en mijn broer en ik, en heb ik hen echt een aantal jaren niet gezien. Op een zeker moment was ik vakantiewerk aan het doen in de Inno, en ik had dat op Facebook gezet. Met mijn zusje was ik wel bevriend op Facebook, al had haar profiel geen foto.”

“Zij moet dat gezien hebben op Facebook, en blijkbaar hebben ze een aantal keren geprobeerd om mij daar te zien. Op een dag stonden ze daar met drie plots voor mijn neus, terwijl ik babypyjama’s aan het plooien was”, lacht Sarah. “Ineens zegt ze: ‘Dag Sarah’ en ik wist meteen dat zij het waren. Dat was een heel emotioneel moment.”

“Mijn broertje lijkt ook heel sterk op mijn andere broer, Remi, die ik wel altijd bij mij gehad heb, dus ik zag plots een mini-Remi voor mij staan. Dat was heel raar.”

Een fragment uit de workshop die actrices Sarah Kefi en Liesbeth Roose (en de rest van de cast) kregen van musicalcoryfee Vera Mann. Video: InTeam

Na die eerste ontmoeting in jaren werden de banden tussen Sarah en haar halfzusjes en -broertje weer aangehaald, en daardoor herkent ze maar al te goed de verschillen die een andere opvoeding kunnen creëren. Toevallig ook één van de verhaallijnen in ‘Blood Brothers’.

“Mijn papa is moslim, en voor ik verder ga wil ik toch even zeggen dat hij een heel vredelievende man is, en een superlieve papa voor mijn broertje en zusjes, maar ik ben opgegroeid bij mijn mama en dat maakt een groot verschil. Zij adoreren mijn vader echt, voor hen is hun vader dé grote figuur om naar op te kijken.”

Toch merkt ook Sarah dat sommige dingen gewoon ingebakken zitten in de genen, ook al groeide je apart op. “Het zit in de kleine dingen, zoals in hun manier van kijken. Soms denk ik: ‘Ik doe dat exact hetzelfde.’ Dat is heel raar terwijl wij inderdaad niet samen zijn grootgebracht.”

‘Blood Brothers’ gaat op 6 april in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Door Nick De Schutter