Mama deelt haar trucje om gesneden appel niet bruin te laten worden

© Shutterstock

Vinden je kinderen het maar niets dat hun appelstukjes bruin geworden zijn en willen ze ze daarom niet opeten? Wel, daar heeft de Australische mama van drie Eleanor Hill een eenvoudig trucje voor bedacht. Het enige wat je nodig hebt, is een elastiekje.

flb

"Mijn kinderen houden van appels, maar toen ze oud genoeg werden om naar school te gaan en ik hen hun brooddoos meegaf, kwamen die appels steeds weer mee naar huis omdat de partjes bruin waren geworden", vertelt Eleanor Hill in een interview met News.com.au. Toen ze in haar koelkast een avocado zag liggen die door een rekkertje bijeen werd gehouden, ging er bij haar een lampje branden. Waarom niet hetzelfde doen met een appel?

Sindsdien snijdt ze de appel wel degelijk al in partjes, maar zet die daarna als een puzzel opnieuw bij elkaar en doet er een elastiekje omheen. Zo blijft de appel lekker knapperig, worden de stukjes niet bruin en eten haar kinderen die gewoon flink op tijdens hun lunch. "Ik heb gehoord dat citroensap ook werkt, maar deze manier is makkelijker en goedkoper", zegt ze nog.

Zo gaat het in zijn werk:

Aangeboden door onze partners

Lees ook