Vanaf vandaag kan je zien hoe (slecht) het met je iPhonebatterij is gesteld

Foto: Shutterstock, rr

Technologiegigant Apple heeft donderdag een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem iOS uitgebracht. IPhone-, iPad- en iPod Touch-gebruikers kunnen vanaf nu hun toestel updaten naar de meest recente versie 11.3.

De belangrijkste toevoeging in het besturingssysteem iOS 11.3 is verhoogde controle over de batterijprestaties. Voortaan hebben gebruikers een duidelijker zicht op de capaciteit van hun batterij en krijgen ze meer controle over het gebruik ervan. Wij zetten de belangrijkste nieuwigheden op een rij.

Batterij

Onder Instellingen > Batterij > Batterijconditie kan je vanaf nu zien hoe erg het met je batterij is gesteld. Apple kwam onlangs in opspraak nadat bleek dat het iPhones bewust vertraagde naarmate de batterij aan capaciteit verloor. Nu krijgt de gebruiker dus meer inspraak.

Vanaf vandaag kan je zien hoe (slecht) het met je iPhonebatterij is gesteld

Nieuwe animoji

IPhone X-eigenaars kunnen voortaan vier nieuwe ‘animoji’ gebruiken: een draak, een beer, een schedel en een leeuw

Betere AR

Augmented reality krijgt een fikse upgrade in iOS 11.3. Daardoor worden games en apps die AR gebruiken nog realistischer.

Business Chat

Vanaf nu kan je via de Berichten-app ook met bedrijven chatten via Business Chat. Voorlopig is deze functie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Verder brengt de update ook een pak bugfixes en kleinere aanpassingen met zich mee. Ontdek hier de lijst met alle aanpassingen.

Door ehu